Fejlmeddelelse

Ugyldigt valg opdaget. Kontakt venligst sitets administrator.

Volontør

Informationsvolontør

12. december 2016 | Maria Mørch

Hjemvendt volontør fra Cambodja bruger af sin erfaring til at inspirere andre unge i LM til mission

"Vil I høre lidt om Cambodja?"

Sådan skrev jeg i emne-feltet på de e-mails, jeg sendte til LMU’erne i foråret 2016. Modtagelsen var meget positiv, og mange ville gerne høre om Cambodja og LM’s arbejde der – og havde heldigvis stadig lidt plads i programmet.

Her i efteråret har jeg rejst rundt i Jylland og holdt oplæg på ca. 45 min. – først 20 min. hvor jeg fortalte en masse om Cambodja, LM og volontørlivet, derefter 15 minutters leg og til sidst 10 min. med nogle af mine oplevelser med Gud i Cambodja. Jeg viste lidt video og billeder fra livet i Cambodja undervejs, og sluttede med til sidst at åbne op for spørgsmål – og i de fleste LMU-grupper fortsatte spørgsmålene og snakken om Cambodja og volontørliv under kaffen.

Jeg fortalte om landet Cambodja, LM’s arbejde i Cambodja, min egen opgave og oplevelse ved at være volontør. Hvordan min hverdag var, hvad det var for et sted jeg var, og hvilke ting der fyldte for mig undervejs. Jeg startede alle mine oplæg med at fortælle om Cambodja, fordi det er med til at forklare, hvorfor der er brug for LM i Cambodja.
Cambodja er ellers ikke et super kendt land (for mange), og hvis man bare ser nogle af de videoer, vi volontører lavede, da jeg var i Cambodja, kan man måske få et indtryk af, at de da har det ret godt i Cambodja. Jeg brugte så præsentationsvideoen for Cambodja (lavet i forbindelse mad landsmødet 2016) til at fortælle om, hvad missionærerne laver, og så fortalte jeg lidt om de ”almindelige” volontør-stillinger, som LM har hvert år (i hvert fald lige for tiden) – ved Daughters i Phnom Penh og med undervisning og menighedsarbejde i Siem Reap.

Så fortalte jeg også om noget af det lidt mere personlige. Jeg fortalte lidt mere om, hvad der fyldte i hverdagen (arbejde, og livet hjemme i volontørhuset), hvad jeg fik fritiden til at gå med (kirken, wakeboarding, cafebesøg mm.) – og jeg fortalte om det bedste og det værste ved at være volontør. Så legede vi et par ”cambodjanske” lege, for at få lidt afveksling, og så fortalte jeg en del af mit vidnesbyrd, som andagt/afslutning. Jeg fortalte om min ”rejse” fra tvivl på Guds eksistens til et personligt forhold til Helligånden, og jeg fortalte om, at et volontørophold ikke altid er som man forventer det. På godt og ondt.
Det har jeg skrevet meget mere om i en anden ”volontørfortælling”.

LMU’erne var interesserede – på flere forskellige måder! Det syntes jeg var fedt. Nogle overvejede selv at blive volontører og spurgte meget ind til det praktiske og økonomiske, fordi de allerede var ret bidt af tanken om at tage til Cambodja (eller et andet missionsland). Andre havde selv prøvet at være volontører, eller kunne slet ikke forestille sig selv at blive volontør, og spurgte mere indtil mine trosmæssige oplevelser. Jeg blev f.eks. spurgt om, hvordan jeg vidste, at jeg skulle rejse til Cambodja? Hvorfor valgte jeg at blive volontør? Til det måtte jeg svare, at jeg ærligt talt ikke havde tænkt så meget over det. Det var bare noget jeg gjorde – og jeg bekymrede mig ikke særligt meget om det, inden jeg tog afsted. Det skulle da nok blive fint. Senere har jeg tænkt på, at det nok var Gud, der gav mig roen. Han ønskede jeg skulle til Cambodja og tog mine bekymringer og gav mig roen, jeg havde brug for, for at tage af sted.

LMU-grupperne er meget forskellige. I nogle grupper er de 8, mens de i andre grupper er 38. Nogle steder stod jeg op og havde projektor og lærred at vise og fortælle med, andre steder sad jeg i en sofa og viste lidt fra min computer. Aldersspredningen i grupperne er også forskellig, men fælles for alle grupper var, at de gerne ville lege. Og jeg synes, det var fedt, fordi det var på samme måde i Cambodja. Selvom vi bor på hver vores side af kloden, kan vi alle lide at lege og have det sjovt med hinanden – også selvom man måske ikke kender hinanden så godt. Nogle af legene, jeg ”tog med” fra Cambodja, var der også nogle af LMU’erne, der havde prøvet før. Det er jo så ikke til at vide, om det er en leg, der er kommet fra Danmark til Cambodja, Cambodja til Danmark, eller om der bare er nogle lege, der er universelle.

Det var dejligt at mærke LMU’ernes interesse for LM’s arbejde. De fortalte, at de syntes det var spændende at høre om Cambodja, hvad det var for et land, og om LM’s arbejde dér. Det er rart at vide, hvad det egentlig er for noget, LM laver rundt om i verden, og hvad det er vores LMU’ere bliver sendt ud til som volontører (og også missionærerne, selvfølgelig).

Jeg synes det var rigtig godt at holde oplæggene. Det gav god anledning til at huske tilbage på tiden i Cambodja og reflektere lidt mere over året, der gik, end jeg allerede havde gjort. Det var også meget opmuntrende, at LMU’erne var så interesserede. Det er jo altid rart at have tilhørere, der lytter. Men jeg syntes også bare, det var fedt at mærke opbakningen til LM’s arbejde.

Tilføj kommentar

Beklager, vi fandt ingenting.

At få en solid indføring i, hvad den lutherske kristne tro går ud på, er vigtigt i et land, hvor de fleste mennesker tror på en blanding...

​LM's stifter Christian Møller Luthersk Mission er opstået som følge af en bølge af vækkelser i Danmark midt i 1800-tallet. Det nye ved diss...