Projekt

Familie- og ægteskabsrådgivning

LM samarbejder med den lutherske kirke i Peru om at hjælpe peruanske ægtepar og familier ind i et sundt og bibelsk hverdagsliv.

Mange peruanske ægtepar har det svært! Det er normalt, at begge ægtefæller arbejder omkring 48 timer om ugen, så der er ikke meget tid og energi til at pleje familielivet og ægteskabet i hverdagen.

Der foregår vold i mange hjem – både fysisk og psykisk. Faktisk har over 60 procent af alle peruanske kvinder mellem 15-49 år været udsat for vold eller overgreb i familien.

Den peruanske kultur er en machokultur, hvor kvinderne laver det meste husarbejde og tager sig af børnene. Et udpræget fænomen er, at en mand har to familier - han bliver ikke skilt fra sin første kone, men hun må leve alene med børnene, og så får han en ny familie med en ny kone.

Det haster!

Da nogle af kvinderne i en luthersk menighed blev spurgt, om der var brug for ægteskabsrådgivere i kirken, var svaret: ”Ja, det haster!” Derfor har kirken sat et tre-årigt familieprojekt i gang, hvor man tilbyder ægteskabskurser, indføring i familieliv og mulighed for samtaler.

Missionærerne Lise og Frederik Berggren Smidt fungerer som undervisere og rådgivere i dette projekt.

Lise og Frederik sidder klar til at undervise online

Det første ægteskabskursus, som begyndte i september 2021, måtte starte op online på grund af corona-restriktioner og blev først annonceret to uger før opstart. Men alligevel endte der med at være 66 tilmeldte ægtepar. Kurset består af 12 moduler og indeholder temaer om at søge Gud, om den svære kunst at kommunikere i hverdagen, om kærlighedssprog, venskab, seksualitet, forsoning m.m.

Ud over den hjælp, undervisningen kan være for parrene, er håbet, at kurset vil motivere nogle af dem til at arbejde videre med temaerne, tage et supplerende kursus og selv på længere sigt blive klædt på til at undervise i deres menighederne.    

Vil du være med til at støtte dette vigtige arbejde i Peru?

> Giv en gave til LM's arbejde i den lutherske kirke i Peru.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.