Livet i lm

Mandslejr i København

Nicklas Lautrup-Meiner, nlm@dlm.dk

I LM Københavns afdeling slagter mændene selv hovedretten – når de er på den årlige lejr sammen. Så er der nemlig ikke fokus på de store salatbuffeter og sund mad!

Spisetiderne er heller ikke fastlagt, for programmet er lagt an på mindre struktur:

”Om vi spiser klokken 6, 7 eller 8, kommer sig ikke så nøje. Programmæssigt laver vi også nogle anderledes ting end på en kredslejr. Vi slagter høns og spiser dem, spiser helstegt pattegris, spiller fodbold og tager middagslur – men bibeltimer hører naturligt med.”

Fællesskab på tværs af alder

Sådan fortæller Kristoffer Sølvsten Burgdorf, der er en af arrangørerne bag mandslejren, der er løbet af stablen hvert år siden 2010.

Lejrdeltagerne er bredt fordelt i aldersgrupperne, de ældste er mere end 80, de yngste sidst i 20’erne..

”Vi har brug for pensionisterne, for det giver nogle andre snakke på lejren. De har en visdom at komme med, og når man har siddet til bibeltime sammen, bygget shelter og slagtet høns, knytter man nogle bånd,” siger den 36-årige københavner.

foto: programforside for mandslejr 2015

På mandslejr er alle singler

”Når man tager af sted på mandslejr, tager man på en måde af sted som single. Så der er ikke nogen forskel på folk. Om man er gift eller har børn, gør ingen forskel,” mener lejrlederen.

Det giver både et fællesskab, hvor enlige og gifte mænd kan mødes, men det giver også en anden slags lejr for de mænd, der er gift.

”Der er stor forskel på at være af sted som par eller være af sted som single”, siger han og fortæller, at størstedelen af deltagerne er gifte mænd, der nyder at være af sted alene i en weekend.

 

Bearbejdet uddrag af artikel i Tro & Mission nr 12/2015

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Ibrahim Moro
Jeg har aldrig oplevet noget lignende i min fodboldkarriere.” Det fortæller Ibrahim Moro fra Ghana, der siden august sidste år har spillet f…
Eskild Dohn
Det er næppe ubekendt for nogen, at 2017 i vide kirkelige kredse fejres som 500-året for reformationens indtog…