Evangelistskole for nomader fejrede jubilæum

Dimittender fra Ilambilole bibelskole
Det 10. hold dimittender blev fejret ved skolens jubilæum (foto: Roager)
I slutningen af april fejrede Ilambilole bibelskole i Tanzania 20 års jubilæum. LM har været engageret i skolen fra begyndelsen

28. april 2017 / Nicklas Lautrup-Meiner: NLM@DLM.DK

21. april kunne bibelskolen for nomader i det centrale Tanzania fejre 20 års jubilæum.

Skolen, der ligger i landsbyen Ilambilole cirka 20 kilometer nordøst for Iringa, kan i år sende det 10. hold nyuddannede evangelister ud til at arbejde blandt deres folk.

En festlig dag for omkring 1000 gæster

Der var pyntet op til fest og besøg af samarbejdspartnere fra de ni lutherske stifter, der er fælles om bibelskolen.

Omkring 1000 gæster var mødt op, og de fik både god mad, sang fra et masai-kor, en gudstjeneste og en række hilsner, fortæller Stine Roager, der er udsendt af LM til blandt andet at undervise i sundhed på skolen.

Samlede ind til at få bedre soveafdeling

Under jubilæumsfejringen blev der også afholdt en indsamling til en ny soveafdeling.

”For øjeblikket sover de i en gammel bygning, der er erklæret uegnet som sovesal af de tanzaniske sundhedsmyndigheder,” fortæller Stine Roager.

Der blev givet løfte om omkring 10.000 kroner, fortæller hun.

”Nu bliver det spændende at se, hvor stor en del af løfterne om midler, der bliver overført, og hvornår byggeriet kan gå i gang.”

Et hårdt arbejde at være evangelist blandt nomader

Bibelskolen hører under MUWA-arbejdet, der er den lutherske kirkes evangelisationsarbejde blandt nomader i landet.

Skolen uddanner evangelister til MUWAs arbejde, men efter de to års studier, venter der ikke dimittenderne en dans på roser, fortæller sundhedslæreren.

”Livet som evangelist er hårdt og ofte nærmest ulønnet arbejde med lange dage på gåben fra én boplads til en anden for at forkynde om Jesus. Desuden oplever mange af evangelisterne et pres eller ligefrem udstødelse fra deres egen familie, fordi de har valgt at følge Jesus.”

Stor vækkelse blandt nomaderne i Tanzania

Tidligere drev MUWA mission primært blandt masai-stammen.

På grund af antallet af kristne i denne gruppe, valgte man dog i 2015 at skifte fokus og satse mere på andre stammer som eksempelvis barabaig-stammen.

Der er i øjeblikket mange, der omvender sig til kristendommen blandt barabaig-folket, der lever mere traditionelt og isoleret end masaierne.

 

Du kan støtte det arbejde, der foregår blandt nomader i Tanzania, ved at støtte LM og ved at bede for arbejdet. Læs mere om arbejdet her

Tilføj kommentar