Kirkeindvielse i Bogotá

Den lille lutherske menighed Christo Rey i Bogotá i Colombia, februar 2019
Den lille lutherske menighed Christo Rey foran de nye kirkelokaler i Bogotá. På skiltet står tak til LM i Danmark, Norsk Luthersk Mission og den lutherske kirke i Peru for støtten. Privatfoto.
En lille luthersk menighed i Colombia har med støtte fra Luthersk Mission fået større lokaler med plads til flere kirkegængere. Søndag den 17. februar blev det nye kirkerum indviet

20. februar 2019 / Karin Borup Ravnborg, kbr@dlm.dk

I søndags var der stor glæde i den lille lutherske menighed Christo Rey i Bogotá i Colombia.

Her kunne de nemlig indvie deres nye kirkerum i en lejet bygning med plads til både børnekirke, kontorer og missionærboliger.

Lejen af de nye lokaler er støttet af Luthersk Mission, der giver et tilskud på 50.000 kroner om året i 2019 og 2020.

Den lille lutherske kirke har fået vokseværk

Den lille lutherske menighed i Bogotá har nemlig fået vokseværk. Med hjælp fra kirken i Peru ønsker de at evangelisere i deres lokalområde og nå endnu flere af deres landsmænd med evangeliet.

I det tidligere kirkelokale kunne der maksimalt være 20 personer. Derfor har menigheden som forberedelse til at modtage missionærer fra Peru været på udkig efter nye lokaler med plads til flere.

Og det er nu lykkedes, fortæller pendlermissionær Roar Steffensen, der leder et missionsprojekt i Peru med bibelundervisning på video.

Det er gennem hans videoer på YouTube, der er skabt kontakt til menigheden i den lille lutherske kirke i Bogotá.

Oplever det som et stort bønnesvar

"Vi oplever det som et stort bønnesvar, at menigheden nu kan rykke ind i disse lokaler," siger han.

"Og at lejen så endda er billigere end det, vi først havde budgetteret med, er kun en ekstra bonus."

Det er planen, at den lutherske kirke i Peru senere på året skal sende tre missionærer til Bogotá for at hjælpe den lille lutherske menighed. De kan nu bo i de tilhørende lejligheder i bygningen.

Rejser til Peru for at undervise menigheder

Roar Steffensen rejser senere på måneden til Peru, hvor han skal være en måned og forkynde og undervise i en række menigheder i det sydlige Peru.

Han skal også deltage på den årlige missionærkonference for missionærer udsendt af LM og NLM, samt undervise på to regionale præstesamlinger - én i Juliaca og én i Arequipa.

"Det bliver en god anledning til at mødes med peruanske kolleger fra kirken - ikke kun for at undervise, men også for at opmuntre og styrke båndene og fællesskabet med dem," fortæller han.

Tilføj kommentar