Mange nye kristne i Vestmongoliet

Foto: Husmenighed i Mongoliet
Der er ingen officiel kirke i Vestmongoliet, så de få kristne, der er, samles i husmenigheder (Foto: Silas Olofson)
55 af dem, der blev besøgt, ønskede at tage imod Jesus, og nu følger et stort arbejde med opfølgning og oplæring. Det fortæller missionær Silas Olofson, efter at en flok kristne var på husbesøg i Vestmongoliet

19. august 2019 / Kaja Lauterbach, kl@dlm.dk

En dag sidst i juli tog en flok kristne ud på husbesøg i den vestlige del af Mongoliet. Mere end 150 familier blev besøgt, og 55 ønskede at tage imod Jesus.

Det fortæller Silas Olofson, der er udsendt som missionær til landet af Norsk Luthersk Misjonssamband og er tilknyttet LM i Danmark. 

Besøgene i hjemmene var et led i en stor kristen konference, hvor kristne både fra andre lande og andre landsdele i Mongoliet deltog, og evangelisation var en integreret del af programmet.

Kæmpe opgave at følge op

”Det er fantastisk, at så mange fik evangeliet at høre, og at så mange tog imod Jesus,” siger Silas Olofson.

Men samtidig er det en kæmpe opgave, da der er meget få lokale kristne i området, og den nærmeste etablerede kirke er 1.500 kilometer væk.”

Han glæder sig over, at den lutherske kirke i Mongoliet gør, hvad den kan, for at følge op, men tilføjer, at det ikke er uden problemer.

”Der er kun få lokale kristne i området, og næsten ingen har været kristen særlig længe. Der er virkelig brug for, at Gud giver os styrke og visdom til arbejdet med opfølgning og det lange seje træk med at bygge kirke,” siger han.

Kun få procent af befolkningen er kristne

Mongoliet ligger mellem Rusland og Kina. Arealmæssigt er det dermed verdens 19. største stat, men befolkningstallet er kun på godt tre 3 millioner.

Flertallet af befolkningen i Mongoliet er enten buddhister eller dyrker lokal folkereligion. Under to procent er kristne.

De færreste af dem har været kristne mere end nogle få år – heller ikke lederne for menighederne. De har også et stort behov for kristen oplæring.

Den meget lille kristne minoritet samles i husmenigheder. Indtil videre har myndighederne ikke tilladt dem at registrere en officiel kirke, men en af lederne håber, at det bliver muligt engang.

Læs mere om NLM’s arbejde i Mongoliet

Tilføj kommentar