Med Jesus på marked i over 25 år

Evangelisationsstand på Tarm Markedsplads, august 2018
Tre af byens missionsforeninger er hvert år sammen om en evangelisationsstand på sommerens marked i Tarm. Foto: Brian Larsen.
Hver onsdag sommeren igennem deler frivillige fra Luthersk Mission og Indre Mission traktater ud til turister og andre besøgende på markedspladsen i Tarm

24. august 2018 / Karin Borup Ravnborg, kbr@dlm.dk

"Du er elsket af Jesus - kom som du er."

Sådan står der - helt enkelt - på et stort banner, som møder de besøgende på Tarm Marked i Vestjylland, der holdes hvert år 10 onsdage i løbet af sommeren.

Her - mellem 200 andre stande med loppevarer, lynghonning, fadøl og meget andet godt - har Tarm Frimenighed, Luthersk Mission og Indre Mission i Tarm en stand, hvor de tilbyder gratis traktater, en kop kaffe og en snak om Jesus.

Og det har de gjort nu i mere end 25 år, fortæller en af de frivillige på standen, Dan Myhre fra Tarm Frimenighed.

Nu er de bare vant til, at vi er her

"Ja, jeg tror ikke, der har været en eneste gang i løbet af de 25 somre eller mere, hvor vi ikke har været til stede på markedet."

Om de har været med siden starten af 1990'erne eller endnu tidligere, kan han ikke huske. Men standen har i hvert fald været der så længe, at folk på markedet er vant til, at de er der.

"Nogle siger pænt 'nej, tak' eller ryster på hovedet af os. Men de fleste tager godt imod det, vi giver dem, og får en god snak, og nogle kommer også forbi igen," siger han.

Deler det levende ord ud til de tyske turister

Også mange tyske turister lægger vejen forbi byens markedsplads og evangelisationsstanden.

"Der er jo masser af sommerhusområder i nærheden, og Tarm Marked er det største marked omkring Ringkøbing Fjord," fortæller Dan Myhre.

Derfor har de tre foreninger i år fået trykt en traktat på tysk - "Lebendige Worte von Gott an Dich" (Levende Ord fra Gud til dig) - som de deler ud til de mange turister.

Taknemmelig over at være vidner om Jesus lokalt

Det kan dog godt være rigtig svært at skaffe frivillige nok til at stå i standen, erkender han.

Alligevel fortsætter samarbejdet ufortrødent med at fortælle om Jesus på byens populære marked.

"Jeg er meget taknemmelig over, at vi på den her måde må være vidner om Jesus og få hans levende ord ud lokalt. Resten er Guds job, og hvad han gør, det er og bliver herligt udført."

Tilføj kommentar