Projekt

Nybrudsarbejde i Cuzco

I tæt fællesskab med de lokale kristne bliver der arbejdet på at styrke det eksisterende ungdomsarbejde, etablere forskellige bibelstudiegrupper rundt omkring i byen og en klub for børn og juniorer.

Støt

> Giv din støtte til nybrudsarbejdet i Peru.

Omkring årtusindeskiftet blev der startet en luthersk menighed op i den gamle inkahovedstad, Cuzco. I adskillige år kom over 20 mennesker fast til gudstjeneste om søndagen, men i år 2015 måtte menigheden lukke ned igen grundet forskellige interne udfordringer.

I dag er der derfor ingen aktiv menighed i Cuzco, og flere af kirkens lokaler står derfor tomme. Men blandt en lille gruppe unge, som siden kirkens nedlukning har fortsat med at samles til ungdomsmøder, er der et ønske om at få startet en menighed op igen. Dette ønske deler den lokale præst og nogle få af menighedens tidligere medlemmer.

Det ønske forsøger LM at støtte op om ved at have placeret missionærer i Cuzco. I tæt fællesskab med de lokale kristne vil der i første omgang blive arbejdet på at styrke det eksisterende ungdomsarbejde, etablere forskellige bibelstudiegrupper rundt omkring i byen og en klub for børn og juniorer. Drømmen er, at disse fællesskaber må blive opbygget i troen på Jesus, og at de må blive samlet i et gudstjenestefejrende fællesskab på tværs af de forskellige aldersgrupper.    

Da et af de største samfundsmæssige problemer er brudte familierelationer grundet vold, misbrug og utroskab, er håbet desuden at kunne knytte den fremtidige menighed til et familieprojekt med henblik på at være med til at forebygge, at familier går i stykker.

Foto: nlm.no

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.