Baggårdskirke i Peru fejrer fireårs jubilæum

Kirken i Cono Norte.
Den gule træbygning på taget af den to etager høje murstensbygning, hvor kirken i Cono Norte ligger, er til at få øje på. Foto: Helge Dagsland, NLM.

Det begyndte for syv år siden med en nytilflyttet familie og nogle bedemøder. Den 9. september kunne den lille lutherske kirke i Areauipa-forstaden Cono Norte fejre fireårs jubilæum.

26/09/2023 / Karin Borup Ravnborg; kbr@dlm.dk

Der er fuldt hus i baggården, som i dagens anledning bruges til kirkelokale for den lille lutherske menighed i Cono Norte - en forstad til millionbyen Arequipa i det sydlige Peru.

Det er fire år siden, man begyndte at holde gudstjenester på stedet, og det fejres med et brag af en jubilæumsfest med kager, sodavand og popcorn.

Over 30 mennesker deltog i gudstjenesten, der blev holdt den 9. september med deltagelse af blandt andre Helge Dagsland, der er udsendt for kirkens samarbejdspartner, Norsk Luthersk Misjonssamband.

Indrettede et af værelserne i huset som bedehus

Det hele begyndte for syv år siden, hvor en familie flyttede til forstaden og begyndte at bygge hus, fortæller han.

"Det var helt naturligt for dem at samles om Guds ord, og de startede med at holde nogle enkel bede- og vidnemøder og indrettede et af værelserne i huset som 'bedehus'."

For fire år siden blev deres arbejde mere organiseret, og de blev tilknyttet den lutherske kirke i Peru, som familien havde været medlem af i mange år.

Bibelstudie og bøn sammen med andre kristne familier

I dag er det sønnen i familien, Percy Puma, som er ansvarlig for kirkens arbejde i forstaden Cono Norte.

Han har fået kontakt med andre kristne familier i samme bydel, som han besøger jævnligt, og de beder og holder bibelstudie sammen.

"Flere af disse kommer også til gudstjeneste i kirken om søndagen, selvom det kan være svært for dem at komme afsted med offentlig transport," fortæller Helge Dagsland.

Holder møder i baggården for nabolagets børn

Hver lørdag inviterer Percy og familien til børnemøde.

Det er et populært tilbud blandt børn i nabolaget, og kirkens lokale er ofte for lille, så samlingerne bliver holdt i baggården, som er delvist overdækket.

Behovet for bibeloplæring er stort, og menigheden glæder sig over de muligheder, de har, fortæller den norske missionær.

"Evangeliet bliver forkyndt og slår rod - også i Cono Norte, selvom det i bøn og vidnesbyrd skinner tydeligt frem, at de ønsker sig et kirkelokale mere centralt i byen."

Kirke Cono Norte Peru

Der blev serveret både kage, sodavand og popcorn til jubilæumsfesten. Foto: Helge Dagsland.

---

Luthersk Mission samarbejder med Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM) om mission i Peru.

> Læs mere om vores arbejde i Peru her.

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.