Efterskole samlede 38.000 kroner ind til Cambodja

Indsamlingsdag på Solgården april 2022
På indsamlingsdagen var der mange sjove ting, som eleverne kunne byde på for at skaffe flere penge til fordel for børn i Cambodja. Foto: Efterskolen Solgården.

Eleverne på Efterskolen Solgården ved Tarm holdt kort før påske en indsamlingsdag med sponsorløb, auktion og konkurrencer. Dagen gav knap 38.000 kroner til mission i Cambodja

25/04/2022 / Karin Borup Ravnborg; kbr@dlm.dk

Missionsiveren og idélysten var stor, da eleverne på LM's efterskole Solgården mandag den 12. april holdt en indsamlingsdag til fordel for Cambodja.

Indsamlingsdagen var en del af et missionsprojekt, som skolen er en del af gennem deres nærkontakt-missionærer, Mia og Johannes Jensen, som er udsendt for LM i Siem Reap i det nordlige Cambodja.

Dagen begyndte med spændende besøg af Katrine Jensen og Marie Nikolajsen, som er tidligere volontører for LM i Cambodja.

Over middag var der sponsorløb, hvor eleverne cyklede, løb, rullede på rulleskøjter, og om aftenen en festlig indsamling, hvor mange sjove indsamlingspåfund så dagens lys.

"Indsamling gik over al forventning," siger viceforstander

Hele 37.590 kroner blev samlet ind i løbet af dagen, og det var over al forventning, fortæller skolens viceforstander, Peter Jensen.

"Normalt, når vi samler ind løbende hen over året, kommer der ikke så mange penge ind. Men her var det elevrådet, der stod for dagen, og de gik bare 'all-in'."

"Blandt andet stod eleverne for en auktion, hvor en lod være med at barbere sig inden Ung Uge på Virksund, og andre tilbød at tage opvasken eller bage en kage til Å-festival."

Penge til legeredskaber, børnebibler og tolkningsudstyr

Forud for indsamlingen havde eleverne set en video fra Mia og Johannes Jensen, hvor de fortalte, hvad de indsamlede penge konkret skulle gå til.

Det er blandt andet til indkøb af legeredskaber til en børneklub, som parret har hjemme i deres baggård.

Desuden støtter de indkøb af børnebibler til de fattige i Fjendeskoven og tolkningsudstyr til kirken i Siem Reap, så de kan oversætte gudstjenesten til engelsk-talende.

Skolen planlægger besøg i Cambodja til efteråret

"Det er med stor glæde, at vi kan sende de indsamlede penge til missionsarbejdet i Cambodja," siger Peter Jensen.

"Det er virkelig tydeligt at mærke, hvordan eleverne har taget projektet til sig, og at de gerne vil mission."

Solgården planlægger en rejse til Cambodja med deres nye diakoni- og rejselinje i efteråret 2022, hvor eleverne skal besøge missionærparret og se nogle af de projekter, som de er engageret i.

---

> Se flere billeder fra indsamlingsdagen på skolens hjemmeside.

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.