Lejr for 27 konfirmander fra LM-frimenigheder

Foto: Konfilejr
En af undervisningstimerne sluttede med, at konfirmanderne to og to skulle tale om, hvad de havde fået med sig fra timen (Foto: Kaja Lauterbach).

En weekend med masser af undervisning, fællesskab, hygge og slik gav konfirmander fra mange af LM’s frimenigheder et godt netværk med hinanden

23/03/2022 / Kaja Lauterbach kl@dlm.dk

27 konfirmander og otte voksne fra en lang række af LM's frimenigheder var på lejr på Sædding Efterskole den 18.-20. marts.

Temaet for weekendlejren var "Livet som kristen" Det blev belyst fra mange facetter: identitet, hverdagsliv og åndeligt liv. 

En undervisningstime sluttede med, at konfirmanderne to og to skulle tale om, hvad de havde fået med sig fra timen – og en af konfirmanderne udbrød: "At Jesus kan tilgive alting og altid."

Gud giver os aldrig det næstbedste

Lørdag formiddag stod der ”Køn og seksualitet” på programmet. Det stod Rebekka Carlsen fra Sønderjyllands Frimenighed for sammen LM’s familiekonsulent Kristian Andersen.

”Gud er så fantastisk god, at han har lavet rammer om det, han har skabt. Han vil os det kun godt og giver os aldrig det næstbedste,” slog han fast.

Ud over undervisningen bød lejren på boldspil, FIFA-turnering, international mission, spørgsmålstime og filmaften med masser af slik og chips.

Konfirmanderne: Det var godt at være på lejren

Der var enighed blandt konfirmanderne om, at der var godt at være på lejren.

”Jeg hygger mig. Her er et godt fællesskab og god undervisning,” sagde Ruben fra Tarm Frimenighed

De er kun to konfirmander i Tarm Frimenighed, og selv om meget af deres undervisning er fælles med konfirmanderne i Skjern Bykirke, er han glad for at være mange sammen.

Flere af de seks deltagere fra Hillerød Frimenighed gav også tydeligt udtryk for, at lejren var den lange transport værd.

Både konfirmander og ledere oplever fællesskab og får netværk

Der er to weekendlejre hvert år for konfirmander i LM-frimenigheder i Danmark, og de er tænkt som et supplement til lokal undervisning. 

De første lejre blev holdt for ti år siden, hvor præsterne Peter Rask og Peter Leif Mostrup Hansen lavede fælles weekender for deres konfirmander i henholdsvis Silkeborg og Randers.

”Vi var kun ganske få og ville gerne give konfirmanderne et fællesskab og et netværk med unge fra andre menigheder,” siger Peter Rask.

Andreas Ipsen, der er præst i Tarm Frimenighed, glæder sig over, at mange LM-frimenigheder nu prioriterer, at deres konfirmander og ledere deltager.

”Som en sidegevinst til de unges fællesskab får lederne også et netværk,” indskyder han.

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.