LMBU's Projekt Julehjælp er blevet en stor succes

Uddeling af julehjælp i Vesterhavskirken i Esbjerg, december 2021
Flere steder rundt i landet er man i gang med at planlægge uddeling af julehjælpen, blandt andet her i Vesterhavskirken i Esbjerg, som også sidste år stod for uddeling af poser til trængte familier. Arkivfoto.

Årets fælles indsamlingsprojekt for LM Kids, Between og LMU er tæt på målet på 600.000 kroner. Mange kredse og menigheder har fået øje for den konkrete hjælp, de kan give folk i nærområdet

17/11/2022 / Karin Borup Ravnborg; kbr@dlm.dk

Indsamlingen til LMBU's missionsprojekt 2022, Projekt Julehjælp, er netop afsluttet, og de mange indsamlede midler er ved at blive talt op.

Den lidt anderledes indsamling, der for første gang ikke går til et missionsland, men til uddeling af julehjælp herhjemme, så ellers ud til at komme skidt fra start, fortæller landsleder i LMBU, Ivan Jakobsen.

"Der var ikke mange, der kunne se, hvorfor vi skulle samle ind til mennesker i Danmark, så der kom ikke så mange penge ind i foråret."

Høstfester og kreative arrangementer har givet gevinst

Det har dog ændret sig her i efteråret, hvor mange kredse og menigheder har været kreative for at samle ind til projektet, understreger landslederen.

Blandt andet har mange benyttet høstfester eller kredsweekender som anledning til at skaffe penge til det gode formål.

"Mere end halvdelen af det forventede mål på 600.000 kroner er indsamlet siden september. Vi har en god forventning om, at vi når målet her i slutspurten," siger han.

"De, som er gået ind i det, har fået en aha-oplevelse, og flere har sagt: 'Hvor er det godt, at vi kan give en konkret hjælp.' De ser det også som en god måde at få kontakt til folk på."

Uddeler julehjælp til 700 trængte familier over hele landet

Med det indsamlede beløb forventer LMBU at kunne uddele julehjælp til op mod 700 trængte familier over hele landet.

"Der er allerede overført penge til otte enkelte kredse og menigheder og to afdelinger, som har planlagt at dele hjælpen ud i deres nærområde," siger Ivan Jakobsen.

De enkelte steder står selv for indkøb og for, hvornår og hvordan de uddeler julehjælpen, og det kan foregå meget forskelligt, fortæller han.

"Et sted laves et større arrangement for 100 modtagerfamilier, mens man et andet sted vil uddele til tre familier, som man har en tæt, personlig kontakt til."

---

Projekt Julehjælp

> Læs mere om Projekt Julehjælp her.

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.