LMH laver rejse til Tyrkiet for seniorer

Foto: Sommerhøjskole
LMH er ikke ukendt med at lave højskole for seniorer. Hver sommer er der en uges sommerhøjskole - her i 2017 (Foto: LMH)

Et nyt højskoletilbud på LMH i efteråret indeholder bibelundervisning både i Danmark og på de steder i det sydlige Tyrkiet, hvor nogle af Bibelens begivenheder skete

24/03/2023 / Kaja Lauterbach kl@dlm.dk

Seniorhøjskole kombineret med en rejse til Tyrkiet.

Det er tilbuddet fra Luthersk Missions Højskole til seniorer til september.

”Med det her nye tiltag vil vi gerne række ud til skolens bagland,” siger forstander Kristoffer H. Enevoldsen.

Bibelundervisning og foredrag om tyrkisk kultur

Seniorhøjskolen, der er på 12 dage, bliver todelt.

Først fem dage med undervisning på LMH i Hillerød. Her bliver fokus på undervisning, der er relevant for Tyrkiet. Dels bibelundervisning og dels foredrag om folk, land, kultur, kirke og mission blandt tyrkere i Danmark.

"Dagene krydres med gode oplevelser i LMH’s dejlige omgivelser, god mad og fællesskabsaktiviteter," siger forstanderen.

Derefter er der syv dage i Izmir-regionen i Tyrkiet, hvor mange begivenheder, der er fortalt om i Det nye Testamente, fandt sted. Her lå blandt andet byerne Efesos og Laodikea. 

I Tyrkiet bliver der både bibelundervisning de steder, hvor begivenhederne skete, og kursisterne får et møde med tyrkisk kultur i dag. Og forhåbentlig lidt lindblik i kirkens liv i dag, tilføjer LMH-forstanderen.

Kombination af rejse og bibelrelevans

Det nye højskoletilbud er kommet i stand på initiativ af Felix Rejser, der tidligere har lavet et tilsvarende kursus sammen med Børkop Højskole.

”Da de henvendte sig og spurgte, sagde vi ja tak, fordi vi har kapacitet til det i huset, og fordi vi tænker, det er en god måde at engagere baglandet på,” siger Kristoffer H. Enevoldsen.

Skolen foreslog selv, at rejsen skulle gå til Tyrkiet, som de kender rigtig godt, da en rejse dertil med eleverne er en del af programmet hvert efterår.

LMH
LMH's elever i Tyrkiet i 2019.

”Når vi gerne vil kombinationen af rejse og bibelrelevans, tænker vi også, Tyrkiet er et godt alternativ til Israel, hvor en del deltagere sikkert har været i forvejen.

Fællesskab mellem kursister og eleverne på LMH

De sidste praktiske ting i forbindelse med seniorhøjskolen er ikke på plads endnu. 

Blandt andet bliver det endelige deltagerantal først fastlagt, når tilmeldingerne til LMH’s efterårshold er på plads. Seniorhøjskolen kommer nemlig til at være på skolen samtidig med eleverne, men der bliver plads til omkring 40. 

Kursister og elever får lidt fælles undervisning og indtager måltiderne sammen. Ud over det er undervisning og rejse tilrettelagt, så det passer til seniorer, men det vil være en fordel at være godt gående.

Det nye initiativ blev præsenteret på Bibeldage først i marts. Der var flere, der stillede uddybende spørgsmål, og forstanderen håber, det betyder, at der god interesse for det.

Rejsen til Tyrkiet og seniorhøjskolen vil snart kunne ses på Felix Rejsers hjemmeside.
 

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.