Kontakt LM's tværkulturelle konsulenter:

Vestdanmark:
Enok Sørensen, 2512 4199 / es@dlm.dk

Syddanmark:
Else Wiwe, 2578 6267 / ew@dlm.dk

Herning:
Lone Nyborg, 2881 3522 /  
lon@dlm.dk

Asylkoret:
Anna Lisbeth Sonne, 2928 4672  / as@mkf.dk

Udflugter

Tværkulturel fisketur

Det styrker venskaber og relationer at tage på udflugt og få fælles oplevelser. I Luthersk Missions tværkulturelle arbejde arrangeres mange forskellige typer udflugter. 

Når man er ny borger i et nyt land, er det værdifuldt at blive introduceret til ens omgivelser. 

Inviter en lille gruppe, en familie eller enkeltpersoner på udflugt og vis dem byen, naturen, museer, legeparker, fodboldstadion, fiskesteder eller andet.
Mulighederne er mange, og vi nævner blot nogle få ideer her.  

Skovture 

De danske skove indbyder til mange gratis oplevelser, såsom vandring, leg, picnic, overnatning i shelter, terrænløb og meget mere. For nogle nydanskere er det nyt og ukendt at tage på skovtur, så del gerne denne glæde med dem.

Strandtur

Danmark er omgivet af hav til alle sider – der er aldrig langt til nærmeste strand. Strandene byder på badning og leg. En del nydanskere kan have et anstrengt forhold til havet, og det er godt for alle at blive fortrolige med det og få lært at svømme. Her kan de hyggelige strandture være en god hjælp. 

Fisketure

For mange er det en stor oplevelse at tage på fisketur. Der kan fiskes mange steder, lige fra ”Put and Take” eller til havs fra en fiskekutter. Fisketegn er nødvendigt flere steder og kan købes på www.fisketegn.dk 

Grillture

Der er rigtig mange steder man kan booke et grillsted, eller hvor der er opsat grill til fri benyttelse. Det er en hyggelig måde at være sammen på, og for mange nydanskere vil det være et område, hvor de kan byde ind med den lækreste grillmad.   

Byvandring

Tag dine nydanske venner med på byvandring, så de lærer deres by at kende – find de spændende steder og historier i byen.

Dyreparker 

Det er både hyggeligt og lærerigt at tage en tur i zoologiske haver eller dyreparker – der er entre de fleste steder, men man kan ofte opnå grupperabat. Det er også muligt at søge om tilskud til entrebilletter, sådan at det bliver en overkommelig pris for dine nydanske venner.

Forlystelser, legeparker og haver

Der findes rigtig mange forskellige muligheder, hvis man er til forlystelser, leg og sjov, lige fra Tivoli som hører til i den dyre ende og til legeparker som f.eks. Madsbyparken i Fredericia med gratis entre. 
Og så er der legepladser i alle afskygninger, store som små. Brug dem som gode mødesteder og legeaftaler med nydanske småbørnsfamilier.

Museumsture

Det kan være særdeles spændende og lærerigt at tage på museum sammen med nydanske venner. De er ofte interesseret i at vide noget om Danmarks historie. For dem som arbejder frem mod danskheds-prøve og dansk statsborgerskab kan det være særdeles værdifuldt at besøge museer.

KALENDER

24/04/2024
Kvinder møder kvinder
Haderslev
26/04/2024
Landsmøde
Ringkøbing-Skjern Kulturcenter

Landsmødets tema er FRI

Alle generationer er inviteret, når LM holder Landsmøde med temaet FRI.

Landsmødet begynder fredag kl. 13.30, hvor mange forhåbentlig har mulighed for at være med – og ellers være fremme til det store åbningsmøde kl. 19.30.
Gudstjenesten søndag vil blive live-streamet.

Læs mere – og tilmeld dig – på www.lm-landsmøde.dk.

Download printvenligt program her.

Kontaktperson: Rolf W. Jørgensen, rwj@dlm.dk

 

07/06/2024
Landsstyremøde
Hillerød
Kontaktperson: Vicegeneralsekretær Birger Reuss Schmidt, <a href="mailto:brs@dlm.dk">brs@dlm.dk</a>
30/08/2024
Landsstyremøde
Sædding Efterskole
Kontaktperson: Vicegeneralsekretær Birger Reuss Schmidt, <a href="mailto:brs@dlm.dk">brs@dlm.dk</a>