Bog: Tro med sko på
Andreas Kammersgaard Ipsen
Hvad er tro? Hvordan tror man? Hvad betyder det helt konkret at tro? Og så tro på Jesus oven i købet – hvad be...

Andagt

Rejs os igen

Bent Larsen: leder af kontaktcenter Arken

"Herre, Hærskares Gud, rejs os igen, lad dit ansigt lyse, så vi bliver frelst" (Sl 80,20)

I salme 73 skriver sangskriveren Asaf om sin anfægtelse, og i Salme 80 beder han tre gange den samme bøn. Han beder i vers 4: "Gud, rejs os igen". I vers 8 beder han: "Hærskares Gud, rejs os igen" og i vers 20: "Herre, Hærskares Gud, rejs os igen."
Han, som Asaf beder til, er både Gud, Hærskares Gud og Herre.

Vi har også brug for at bede denne bøn: "Gud, rejs os igen!" Ser vi tilbage på året, der er gået - ja, vores liv indtil denne dag - så har vi mange gange haft brug for at bede: "Gud, rejs os igen".

Som et lille barn

Betragter man forældre, der er ude at gå tur med deres små børn, og ét af børnene falder, så går de straks hen og rejser det op igen. Måske det også har brug for trøst, hvis det har slået sig.

Det er jo mærkeligt, men et lille barn, der lige har lært at gå, rejser sig ikke selv igen, hvis det falder, men venter på, at én skal komme og rejse det op igen. 
Det er et forunderligt billede på vores forhold til Gud.

Han følger os som en far, og når vi falder, ønsker han at rejse os igen. Og det er vores redning.

Ud af ruinerne

I forbindelse med katastrofen på Haiti 2009/2010, så jeg et klip derfra, hvor en 16 måneder gammel pige efter tre døgn blev trukket ud af ruinerne, frem i lyset. 
Hun blev frelst.

Hærskares Gud søger også efter os i vort livs ruiner og rejser os op igen. Får han lov til det, bliver der endnu større glæde, end når en far igen står med sin datter i armene efter, at det har været skjult i murbrokker i tre dage.

Og når vi ser hans ansigt lyse, ser vi Jesus - lyset, der stråler fra evangeliet - så vi kan blive frelst.

Jihan Issa er en af 19 syrere, som kommer i Spjald Frimenighed
24/11/2016 | Jihan Issa
Jihan Issa kom til Danmark fra Syrien for knap to et halvt år siden sammen med sine tre børn. Under sin flugt hertil blev hun kristen. De fø...
Nicklas Lautrup-Meiner, nlm@dlm.dk

I LM Københavns afdeling slagter mændene selv hovedretten – når de er på den årlige lejr sammen. Så er der nemlig ikke fokus på de store salatbuffeter og sund mad!

...