Projekter


 

Kollegier for studerende

Mange studerende, der har boet på LM's kollegier i Cambodja, er blevet kristne

Via Luthersk Mission er der oprettet kollegier for universitetsstuderende i Cambodjas to største byer, Phnom Penh og Siem Reap, med plads til 20 kvinder og 20 mænd begge steder.

De unge kommer fra fattige kår i provinsen. De ville ikke have mulighed for at tage en videregående uddannelse uden det løft og den tryghed, en kollegieplads giver dem.

Kollegium giver tryghed for kvindelige studerende

I Cambodja har forældre stor indflydelse på de unges liv, frem til de bliver gift. Og de er meget forsigtige med at lade deres døtre rejse hjemmefra, da de frygter, at de ikke forbliver seksuelt uberørte. Piger, der ikke er jomfruer, har ringe mulighed for at indgå i ægteskab og ender ofte i et liv i prostitution.

En kollegieplads kan give forældrene den nødvendige tryghed, der skal til for at de tør sende deres piger hjemmefra for at tage en uddannelse.

Kristent miljø

Der er tale om bofællesskaber med tilstrækkelig kost, ro og orden. Et kristent lederpar begge steder samt ugentlige samvær om bibel og bøn giver de unge mulighed for at lære om den kristne tro. Langt de fleste forlader kollegierne som kristne.

Med deres uddannelse er de med til at bygge samfundet op og sikre deres familie i et land, hvor der ikke er offentlig hjælp til syge og ældre.

Støt de unge studerende

Missionær Annelise Clausen er ansvarlig for kollegiearbejdet. LM har økonomisk ansvar for de to kollegier i Siem Reap.

Du kan bidrage til, at unge i Cambodja får et kristent hjem at bo i, mens de studerer.

> Giv en gave på MobilePay 66288 eller konto 2230-0726496390, mrk. "Kollegier - Cambodja". 

Tilføj kommentar

Kommentarer