Barske livsskæbner, men stor tiltro til bøn

19/02/2022

En engelsktime for et par uger siden blev tankevækkende for mig. En kvinde fortalte, at hendes barn var syg, og hun skulle til lægen, men hvis lægen kunne hjælpe, havde hun ikke råd til at få den hjælp. Jeg vidste først ikke, hvad jeg skulle sige. Den situation står vi aldrig i i Danmark. Men her i landet er lægehjælp ikke en selvfølge. Jeg sagde, at jeg ville bede for hende, for det var det eneste jeg kunne gøre. Derefter sagde en anden kvinde: ”Du skal også bede for mit barn”, og en tredje: ”Du skal også bede for mig mor.” Jeg blev rørt af deres tiltro til bønnen. For kvinderne, som jeg møder på Daughters, har barske livsskæbner, hvor sygdom, fattigdom og vold er en del af deres hverdag. Daughters arbejder med at få kvinder ud af sexindustrien og give nyt liv. Derfor har mange af kvinderne en kuffert af svære oplevelser med sig, samtidig med, at deres liv stadig leves i fattigdom, som giver nye barske vilkår.

Tiltro til bønnen og bønnesvar
Hver onsdag deltager vi i ”Intercession”, hvor klienter og personale fra Daughters mødes til forbøn og andagt. Det er hårdt at høre bedeemnerne, men det er opløftende at høre bønnesvarene og deres vidnesbyrd. Kvinderne er så inspirerende at være sammen med. De har ikke altid nogle steder at gå hen med deres problemer. Ingen borgerservice, kommune eller gratis lægehjælp. Men de går til Gud, de beder og deres tiltro til bøn er noget særligt. Og fra mine blot 6 måneder på Daughters er helbredelse, penge fra tilfældige og jobmuligheder bare eksempler på bønnesvar. Hvor er vores Gud stor. Jeg har lært meget om bønnens kraft ved at arbejde på Daughters. Samtidig er det frustrerende, når Gud har en anden plan for kvinderne end den, der virker nemmest. Når kvinderne bliver ved med at stå i hårde livssituationer. 

Engelskundervisning på Daughters

Livsmod på trods
Kvinderne har ikke givet op på livet, og det er igen inspirerende. Der er livsmod, grin og lysten til at lære og udvikle sig. Noget af det bedste i mit arbejde er, når jeg kan grine sammen med kvinderne. Om det er over et vendespil i engelsk, min halvdårlige khmerudtalelse eller noget helt tredje. At kunne have det sjovt med kvinderne, snakke med dem og møde dem med kærlighed og omsorg er meningsfyldt for mig. For selv når de har svære oplevelser i deres kuffert, så har de også tiltro til bøn og livsmod, og det er to kernekvaliteter i livet, som inspirerer mig meget. 

 

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Amalie Puggaard Poulsen
Birger Reuss Schmidt
Henrik P. Jensen
Else Wiwe
Søren Skovgaard Sørensen
Ole Malmgaard
Christian Lund Pedersen
Julie og Emil Solgaard
Julia Staugård Jørgensen
Katrine Nymann Sulkjær
Rebekka Haakonsdatter Overgaard
Thea Friis Larsen
Rebekka Zoll Landkildehus
Lisa Rom Boye