Rammerne kan ændres, men Guds ord står fast

04/01/2022

Oplevelserne her i Tanzania er mange, men samtidigt kører hverdagen også. En søndag var os i Iringa inviteret ud til en af MUWA's evangelister for at deltage i en konfirmationsgudstjeneste. Her mødte jeg masaier og så deres bopladser, samt nogle af deres traditioner. Og selve gudstjenesten var virkelig festlig, selvom der blev brugt dobbelt af tid, i forhold til en dansk gudstjeneste. Det  var en gudstjeneste fyldt med sang, dans,  nadver, prædiken og selvfølgelig konfirmation. Både før og efter gudstjenesten var vi hjemme ved evangelisten til mad og snak. Det var samlet set en virkelig god dag, med mange nye indtryk og et møde med en helt ny verden.

Masai gudstjeneste

Fra oplevelserne som tydeligt adskiller sig fra hvad der kendes i Danmark, så har vi lige passeret julen som er fyldt med traditioner og samvær med familien. Dette betød en anderledes jul end jeg har været vant til.
Planerne gennem julen blev ændret adskillige gange, og julestemningen passer ikke helt så godt med 30°C. Vi lavede derfor flere ting gennem hele adventstiden for at skabe jul, med de traditioner som vi kender. Dette var meget vellykket og især et Lucia optog i selskab med de svenske volontører og børn.
Vi fik fremstillet et juletræ, pyntet træet, holdt julefrokost og lavet julesmåkager. Selvom julen bragte mange ændringer, fik vi alligevel skabt en hyggelig juleaften, rammerne var noget anderledes end jeg har været vant til, men alligevel var det vigtigste, nemlig Jesus, i centrum. Han kom som det lydefri lam til vores frelse.

Jul og Lucia

Efter julen holdt os volontører et par dejlige feriedage i Matema ved Malawisøen. Dagene var virkelig gode. Vi nød vejret, med solopgang og solnedgang, snorklede, hvor vi så nogle flotte fisk, gik en tur til et vandfald og ellers bare afslapning og hinandens samvær som afslutning på 2021.
Nytårsaften blev tilbragt i Iringa, hvor vi kom godt ind 2022, aftenen bød ikke på noget fyrværkeri, men vi havde haft en dejlig dag med en fantastisk udsigt og natur. Og dagen forinden var blevet afsluttet med tordenvejr og masser af lyn udover Malawisøen, det var meget flot, næsten som et fyrværkerishow, så vi blev ikke snydt, men så i stedet Guds fantastiske skaberværk.

Vandfald og Malawisøen

Uanset hvor meget rammerne og planerne kan ændres, hvor galt det går, eller hvor meget kaos der er i vores liv. Om vi er i nye eller vante omgivelser, om planlægningen holder eller der ikke findes planer. Så kan vi altid knytte os til Guds ord, for det står fast og han har en plan for os. "Jeg ved, hvilke planer jeg har lagt for jer, siger Herren, planer om lykke, ikke om ulykke, om at give jer en fremtid og et håb. Jer. 29,11

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Amalie Puggaard Poulsen
Birger Reuss Schmidt
Henrik P. Jensen
Else Wiwe
Søren Skovgaard Sørensen
Ole Malmgaard
Christian Lund Pedersen
Julie og Emil Solgaard
Julia Staugård Jørgensen
Katrine Nymann Sulkjær
Rebekka Haakonsdatter Overgaard
Thea Friis Larsen
Rebekka Zoll Landkildehus
Lisa Rom Boye