Rig blandt fattige

27/01/2023

10.000 danskere rejser hvert år til Cambodja. Der er så meget at se og opleve, bl.a. Angor Wat, som jeg også besøgte. Men det store flertal oplever ikke livet ”bag facaden.” Det har jeg! Mødet med mennesker, der på mange måder er udstødt af samfundet og ikke bliver regnet for noget, har gjort et stort indtryk på mig. De er placeret på steder, hvor skolegang ikke er mulig, og hvor sundhedssystemet slet ikke fungerer. Men det er altså også her, LM arbejder for at forbedre livsvilkårene for de familier, der bor dér. Der er virkelig brug for den indsats, vi gør!

Sammen med den diakonale indsats, forkyndes evangeliet. Fx for en gruppe børn uden for Siem Reap, hvor Sarohn og Yi bor. Disse unge mennesker har slået sig ned i et meget fattigt område blandt mennesker, der lever udsat. Her samler de børn til leg, fællesskab og søndagsskole på en hverdag. 35-40 livlige børn, der oplever nogle voksne, der vil dem det godt. En dreng på 14 år har sit kladdehæfte med og noterer ivrigt, hvad ”søndagsskolelæreren” fortæller, ligesom de bibelvers, som børnene lærer udenad, også bliver noteret i kladdehæftet. Ordet bliver sået i deres hjerter, og vi må bede om, at sæden må vokse og bære frugt!

Jeg er rig, og i mødet med mange fattige mennesker, bliver jeg udfordret til at dele ud af min rigdom. Der var én, der sagde det sådan: ”Skaf jer venner ved hjælp af den uærlige mammon, for at de, når den (pengene) slipper op, kan tage imod jer i de evige boliger.” En anden sagde: ”Gud elsker en glad giver.”

Hvad vi gør i livet, giver genklang i evigheden!

hos Saronh og Yi

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Amalie Puggaard Poulsen
Birger Reuss Schmidt
Henrik P. Jensen
Else Wiwe
Søren Skovgaard Sørensen
Ole Malmgaard
Christian Lund Pedersen
Julie og Emil Solgaard
Julia Staugård Jørgensen
Katrine Nymann Sulkjær
Rebekka Haakonsdatter Overgaard
Thea Friis Larsen
Rebekka Zoll Landkildehus
Lisa Rom Boye