Taknemmelighed: en gratis vej til glæde

20/01/2022

Jeg har nu været i Cambodja i 5 måneder og befolkningen her er stadig, hvis ikke mere, venlige og kærlige end da jeg først mødte dem. Deres væremåde er helt unik og svær at sætte ord på. Måden de altid siger hej og hvordan har du det. Man bliver tænkt på, af folk du ikke engang kender, men du bare køber en kop kaffe af eller parkere sin Moto ved siden af.

Det har været enormt tankevækkende for mig at opleve hvor glade og taknemmelige befolkningen her er. Selvom de ikke har særlig meget og lever i fattigdom, har de stadig en kæmpe glæde over livet. De kan altid få noget sjovt og godt ud af næsten ingenting.

Vi var ude på ”Tonle Sab Floating Village” for lidt tid siden og sejlede igennem byen. På bådturen fik jeg øjnene op for en helt anden måde at være fattig på, når man kun har sin lille båd at bo på. Jeg tænkte meget på børnene, hvad mon de får tiden til at gå med. De har ikke et område at løbe rundt og lege fangeleg på. Vi holdt ind ved en slags butik, der hoppede 2 drenge rundt fra vores båd og til butikken. De havde fundet en plastikflaske, noget snor og en lille jerndims, ud af det lavede de en fiskestang, som de prøvede at fange fisk med. Drengene smilede og virkede glade over at det lykkes dem at lave en fiskestang.

Drengenen der fisker

Der er et nyt bibelvers der har fået lov at komme på min favorit liste: ”Vær altid glade, bed uophørligt, sig tak under alle forhold; for dette er Guds vilje med jer i Kristus Jesus.” - 1. Thessalonikerne kap. 5, 16-17

Efter jeg har fået relationer til de unge ude på kollegiet, har de også virkelig vist mig hvor meget en lille ting kan betyde. De små lege, som jeg legede dengang jeg var 10 år på børnelejr, kan de få så meget sjovt ud af. Deres glæde over en omgang ballondans eller klodsmajor smitter virkelig, det har jeg lært meget af.

Sjov og spil

Jeg var på tur med dem sidste weekend og jeg havde forberedt en stafet hvor de dystede pigerne mod drengene, i udfordringer som at løbe med en kartoffel på en ske. Jeg havde en præmie med som ”bare” var en pakke Oreo jeg havde fået i min pakkekalender fra DK. Drengene lyste op af glæde da de fik sejren.

Jeg har lært af alle de mennesker jeg har her omkring mig i Cambodja at, sætte stor pris på de små glæder i livet, og det synes jeg også du skal gøre. Giv den glæde folket har her videre til dem, du møder i Netto, på gågaden eller i bussen. Og find de gamle lege og spil frem igen! ;)

Vinder teamet

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Amalie Puggaard Poulsen
Birger Reuss Schmidt
Henrik P. Jensen
Else Wiwe
Søren Skovgaard Sørensen
Ole Malmgaard
Christian Lund Pedersen
Julie og Emil Solgaard
Julia Staugård Jørgensen
Katrine Nymann Sulkjær
Rebekka Haakonsdatter Overgaard
Thea Friis Larsen
Rebekka Zoll Landkildehus
Lisa Rom Boye