30 døbt og en udfriet ved møde i Nyakipande

Evangelisationsfremstød i Nyakipande, november 2021
Kvinden til højre i rødt og hendes tre søskende tog imod Jesus, og hun blev udfriet fra en ond ånd ved sidste uges evangelisationsfremstød. Her ses de sammen med missionær Bent Houmaa Jørgensen (tv). Privatfoto.

Tanzania-missionær Bent Houmaa Jørgensen deltog sidste uge i en møderække i to landsbyer syd for Dar es Salaam, hvor en kvinde blev befriet fra en ond ånd, og mange tog imod Jesus

19/11/2021 / Karin Borup Ravnborg; kbr@dlm.dk

Der er fortsat stor åbenhed for evangeliet i området ved Nyakipande, 200 kilometer syd for Dar es Salaam i Tanzania, som Luthersk Missions litteraturarbejde Soma Biblia har besøgt siden 2016.

Soma Biblias danske direktør, Bent Houmaa Jørgensen, deltog i sidste uge i en møderække i to landsbyer sammen med et team fra den lutherske menighed Wazo Hill i Dar es Salaam.

Han fortæller begejstret om 17 voksne og 13 børn, der blev døbt, og om forbøn for mennesker, der ville tage imod Jesus.

Kvinden havde søgt hjælp fra mørkets kræfter

"En af dem var en kvinde, Melania, som kom til forbøn for stærke mavesmerter, som hun havde haft i fire år. Hun havde søgt hjælp fra mørkets kræfter gennem en medicinmand."

Missionæren bad for hende sammen med den lokale evangelist og en kvinde fra evangelisationsteamet.

"I Jesu navn blev hun udfriet fra en dæmon, og hun sagde bagefter, at hendes krop føltes meget lettere," fortæller Bent Houmaa Jørgensen.

Dør-til-dør-evangelisation blandt nomadestammer

Møderækken foregik i et muslimsk domineret område, hvor de fleste er landmænd.

Der bor også nomadestammer - masai, barabaig og sukuma - som flytter rundt alt efter, hvor der er føde til deres køer. Nogle af dem har taget imod Jesus og er en del af menigheden på stedet.

I den ene landsby, Nyakipande, har Luthersk Mission været med til at give støtte til opførelsen af en kirke, og LM dækker også en del af udgifterne til evangelisationsteamet.

Om formiddagen gik teamet fra dør til dør og fortalte evangeliet. Om eftermiddagen var der et forkyndende møde med lovsang og forbøn, og flere aftener blev der vist film om Jesu liv.

Lokal nomade-evangelist med for første gang

Det var desuden første gang, den lokale evangelist Michael Nkumba var med til at lede et sådant arrangement i sin egen hjemby, Nyakipande.

Michael Nkumba er selv sukuma og kom til tro ved det første evangelisationsfremstød i landsbyen.

Han blev færdiguddannet som evangelist i sommer fra nomadebibelskolen i Ilambilole og er nu i praktik i menigheden Wazo Hill i Dar es Salaam, som står for evangelisation i området.

Evangelisation Nyakipande

Bent Houmaa Jørgensen (th) sammen med en af de lokale evangelister. Privatfoto.

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.