Bedre livsvilkår for nomadekvinder i Tanzania

Kvindeseminar Ilambilole Bibelskole - juni 2023
LM er hver sommer medarrangerer af et seks-ugers seminar for kvinder på Ilambilole Bibelskole, hvor omkringboende nomadekvinder kommer for at få undervisning i bibelfag samt tilegne sig almindelige skolefærdigheder. Foto: Charlotte Bech.

Nyt pilotprojekt skal undersøge muligheden for, at endnu flere nomadekvinder kan få kurser i emner som hygiejne, sundhed og familieplanlægning samt inspiration til at starte egen virksomhed

13/06/2023 / Karin Borup Ravnborg; kbr@dlm.dk

CKU - Center for Kirkeligt Udviklingssamarbejde - har netop bevilget 59.328 kroner til en forundersøgelse, som Luthersk Mission skal foretage sammen med sin samarbejdspartner i Iringa i Tanzania.

Pengene skal gå til at undersøge mulighederne for at køre et større projekt, som har til hensigt at hjælpe nomadekvinder til at styrke egne livsvilkår.

Det er missionær Charlotte Bech, der sammen med Den evangelisk-lutherske Kirkes missionsarbejde blandt nomader - MUWA, skal foretage undersøgelsen.

Lærer om Bibelen og om bedre hygiejne og sundhed

Projektet tager udgangspunkt i det årlige seks-ugers kvindeseminar på Ilambilole Bibelskole, som er kirkens uddannelsessted for nomader.

Mens de mandlige elever er i praktik i sommerperioden, holder bibelskolen et højskolekursus for kvinder.

Her får de undervisning i bibelfag, læse- og skriveoplæring og hører om emner som hygiejne, sundhed og bedre familieplanlægning, som kan være med til at forbedre deres og familiens levevilkår.

Vil udbygge kurserne, så endnu flere kvinder kan deltage

Ønsket er at udbygge kurserne for kvinder, så endnu flere får mulighed for at deltage i undervisningen, fortæller missionskonsulent Ole Malmgaard, der har ansvaret for LM's arbejde i Tanzania.

"Lige nu er 30 kvinder og otte børn i gang på årets sommerkursus. Hvis vi kan lave et større projekt, som rækker ud over det allerede eksisterende, vil vi kunne nå ud til endnu flere."

Det er endnu for tidligt at sige noget om, hvordan det konkret kan se ud, men missionskonsulenten forestiller sig, at det kunne være tilbud, som er mere spredt hen over året.

Erfaringer skal danne baggrund for ny ansøgning til efteråret

"Arbejdsgruppen bag ansøgningen har gjort et flot stykke arbejde," siger Ole Malmgaard.

"Nu handler det om at samle erfaringer fra det nuværende kvindeseminar, der skal bruges til at skrive en ny og større ansøgning om op til 500.000 kroner, som skal indsendes i efteråret."

Som noget nyt på dette års kvindeseminar deltager organisationen RLABS med det formål at inspirere kvinderne at starte småvirksomheder op ud fra deres egne resurser og passioner.

Kontakten til denne og andre organisationer er med til at styrke samarbejdet mellem projektet og de lokale myndigheder.

---

> Læs mere her om LM's arbejde blandt nomader i Tanzania.

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.