Børn lærer bibelvers udenad gennem sang

Foto: Bibelvers-sangbog
LM Kidskonsulent Kristian Larsen (th.) giver "Vi synger bibelvers" til LM's generalsekretær Søren Skovgaard Sørensen ved LM's Landslederkursus den 17.-19. september (Foto: Nicklas Lautrup-Meiner).

LM Kids oplever, at børn mangler kendskab til bibelvers, som de kan faldt tilbage på senere i livet. Derfor vil de gerne, at de lærer flere vers udenad gennem sang

24/09/2021 / Kaja Lauterbach kl@dlm.dk

LM Kids har netop udgivet sangbogen Vi synger bibelvers, som blev lanceret på LM’s Landslederkursus på Løgumkloster Efterskole den 17.-19. september.

Den nye sangbog blev til, fordi de fem medlemmer i arbejdsudvalget for LM Kids kom en dag til at tale om, hvor mange bibelvers de kan udenad, fordi de lærte dem ved at synge som børn. 

”Vi oplever også, at mange børn i dag mangler kendskab til bibelvers, og derfor vil vi gerne genopelske, at børn lærer bibelvers udenad,” siger et af medlemmerne, Andreas Peters-Lehm..

30 bibelvers, som er gode at have med i livet

Vi synger bibelvers består af 30 sange. De er alle citeret ordret, som de står i 1992-oversættelsen af Bibelen, sådan at børnene kan genkende dem, når de læser dem der, fortæller Andreas Peters-Lehm.

De begyndte med at brainstorme over gode bibelvers, som de så skar ned i antal med hård hånd.

”Det gjorde vi dels for at gøre det overskueligt og dels for at gøre bogen overkommelig i pris,” siger han.

”Vi har udvalgt nogle vers, som er gode for børn at lære og have med i livet og tænke tilbage på. Oftest er det jo sådan, at man falder tilbage på det, man har lært i barndommen, når man står i situationer, hvor man oplever lidt uro.”

Nyskrevne melodier og nye fagter til sangene

Da versene var udvalgt, var der en stor opgave med at finde folk, der kunne skrive melodier til teksterne. 

”Vi spurgte bredt ud. Nogle meldte sig – andre er blevet prikket, men de fleste har skrevet melodier før.”

LM Kids-udvalget har lyttet alle melodier igennem og forholdt sig til dem, og de har også alle været i gang med at lave fagter til sangene på små videoer, som er blevet sendt rundt, så alle kunne give deres mening til kende om dem.

Resultatet er blevet meget bedre, end Andreas Peters-Lehm havde forestillet sig, og nu håber han bare, sangbogen bliver brugt.

Vi synger bibelvers kan snarest købes i LMBU's webshop         

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.