Et privilegium at have LM i ryggen

Mika og Anju Bak-Skovenborg
Mika og Anju Bak-Skovenborg har været udsendt til Battambang i Cambodja siden 2022

Mika og Anju Bak-Skovenborg er LM’s nyligst udsendte missionærer. Hjemme på orlov ser de tilbage på deres første tid i Cambodja. 

04/07/2023 / Morten Holgård Tychsen mht@dlm.dk

LM-missionærerne Mika og Anju er hjemme i Danmark for første gang, siden de rejste af sted i 2022. De er LM's første missionærer i byen Battambang i Cambodja, og, så vidt de ved, de eneste danskere i byen. 

”Vi har selv gået og kaldt det pionerarbejde, fordi vi er de første, og selv skulle finde mere arbejde, da vi først var kommet til landet. Dengang vi flyttede hertil, var LM’s kollegie kun lige så stille ved at starte op,” fortæller Anju. 

Opgaver i pige-kollegie og fodboldakademi

Den første tid i landet præget af både forventning og bekymring. 

”På den ene side var vi i forventning om, at det nok skulle blive godt, og at Gud nok skulle vejlede os til, hvad vi skal lave, og hvem vi skal samarbejde med. Men vi var også bekymrede for, om vi halvandet år ville sidde og stadig ikke have noget at lave,” siger Mika. 

Parret flyttede fra København til Battambang for at arbejde på LM's pige-kollegie og finde andre missionsopgaver i byen, som de kunne starte eller indgå i.

Anju er tilknyttet pige-kollegiet, som er et sted for unge kvinder, som flytter til byen for at studere, mens Mika er endt med at arbejde med teenagedrenge på et fodboldakademi. Ved at skabe relationer til de lokale, vil de lede mennesker til Jesus.

Glæder sig til at komme tilbage

På afstand af Cambodja kan Mika Bak-Skovenborg også se den betydning, hans arbejde gør for de unge drenge, han er sammen med i hverdagen. 

”Jeg glæder mig til at komme tilbage og fortsætte arbejdet med drengene og medvandringen med dem. Jeg kan mærke at der er nogle af drengene, hvis liv, jeg har fået en større plads i, end jeg havde regnet med. siger han.

"Det er teenagedrenge med problemer i bagagen, så arbejdet har også sine tunge dage, men jeg glæder mig til at komme tilbage."

Som at sidde med søstre og tanter

Hjemme i Danmark savner Anju det fællesskab, hun har fået med andre missionærer i en bibelstudiegruppe for kvinder, som hun i sin tid startede op. 

Gruppen består af missionærer fra blandt andet USA, Englang og Schweiz og kristne khmerer.

”Det fællesskab har fået en kæmpe betydning for mig. I gruppen kan vi dele mange ting og vandre sammen. Det er som at sidde med søstre og tanter,” siger hun. 

Som LM-missionærer er man meget privilegeret

Efter halvandet år i Cambodja er det blevet tydeligt for Mika og Anju, hvilken betydning det har at have en organisation som LM i ryggen. Sammenlignet med andre udenlandske missionærer, føler de sig meget velsignede og de er meget taknemmelige. 

”Det er gået op for mig, at man som LM-missionær er meget privilegeret. Fordi vi har LM i ryggen, som betaler månedsløn og hjælper med forsikringer og pension, kan vi fokusere 100 procent på vores arbejde og de mennesker, vi møder,” siger Anju. 

”Det er helt vildt, at der er så mange givere og så mange mennesker, som har et kæmpe hjerte for mission, så LM kan fungere på den måde”. 
 

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.