Håndsrækning til ofre for overgreb på børnehjem

Foto: Solgården i Tarm gl. billede
I efteråret gav LM's ledelse en uforbeholden undskyldning til de tidligere børnehjemsbørn fra Tarm. Nu følger man op med et tilbud om tilskud til psykologhjælp til ofrene (Arkivfoto).

LM tilbyder tilskud til behandling hos psykolog eller terapeut til dem, der har været udsat for seksuelle overgreb af lederen på LM's daværende børnehjem i Tarm.

22/02/2024 / Kaja Lauterbach kl@dlm.dk

LM’s ledelse har nu fulgt op på den uforbeholdne undskyldning, som man i efteråret gav til de tidligere børnehjemsbørn fra LM’s børnehjem i Tarm, der tilbage i 1960’erne i blev udsat for seksuelle overgreb fra hjemmets leder.

I et brev til alle, der har været anbragt på børnehjemmet, skriver LM's ledelse blandt andet:

"Rent juridisk er Luthersk Mission ikke forpligtet til at yde hjælp eller erstatning til jer, da Børnehjemmet Solgården var en selvejende institution, og sagerne også i forhold til lovgivningen er forældede."

"Vi har dog valgt at tilbyde et beløb på op til 10.000 kroner som tilskud til udgifter til behandling hos psykolog eller terapeut til dem, der har været udsat for seksuelle overgreb af lederen på Solgården. Da beløbet er skattepligtigt for modtageren, vil vi udbetale op til 17.000 kroner svarende til et nettobeløb på 10.000 kroner efter skat," hedder det i brevet

Vi er dybt berørte

”Vi håber, at børnene må kunne opnå en offentlig erstatning i lighed med Godhavndrengene, men vil med vores tilbud gerne give en håndsrækning til dem, der har brug for at komme videre med behandling hos psykolog eller terapeut, udtaler vicegeneralsekretær Birger Reuss Schmidt.

"Det skyldes, at der i dag desværre er lange ventetider i de offentlige tilbud."

"Vi er dybt berørte over det store svigt, som sårbare og udsatte børn blev udsat for, og vi vil ønske, det aldrig var sket," siger han.

Brevet til de tidligere børnehjemsbørn kan læses her
 

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.