Julehjælp vakte glæde på Lolland-Falster

Modtagere af julehjælp i Lolland-Falster Kirken
To af de glade modtagere af julehjælpskasserne, som blev uddelt efter gudstjenesten 4. søndag i advent i Lolland-Falster Kirken. Foto: Ivan Jakobsen.

"Vi står tilbage med en stor glæde og taknemmelighed," siger frivillige fra Nykøbing Familienetværk og Lolland-Falster Kirken, som i søndags uddelte 26 kasser og poser med julehjælp

19/12/2022 / Karin Borup Ravnborg; kbr@dlm.dk

4. søndag i advent blev en særlig god dag for 32 voksne og 34 børn på Lolland-Falster.

De modtog nemlig julehjælp fra LM's frimenighed Lolland-Falster Kirken og Familienetværket Nykøbing Falster, der drives i samarbejde mellem Blå Kors og Luthersk Mission i Nykøbing Falster.

Netværk og kirke havde slået sig sammen om uddelingen af julehjælpen, som foregik i forbindelse med gudstjenesten i kirken og resten af eftermiddagen.

I alt 26 kasser og tilhørende poser blev uddelt med flæskesteg, hamburgerryg og andre mad- og hyggevarer, så de trængte familier kan se frem til at holde en god jul.

Modtagere af julehjælp fik invitation til gudstjeneste i kirken

Mange af dem, der kom og hentede julehjælp, gav udtryk for stor taknemmelig for det, de modtog, fortæller leder af LMBU's projekt julehjælp, Ivan Jakobsen, der var med til at stå for uddelingen i Lolland-Falster Kirken.

"Vi kendte nogle få af dem fra Familienetværket, men resten er lokale, som har søgt om julehjælp genem kommunens frivillighedsformidling."

De, der var bevilget hjælp, havde fået en særlig invitation til at komme med til gudstjenesten, hvis de ønskede det. Det var der en del af modtagerne, der tog imod.

Efter gudstjenesten var der kaffe, og nogle fra menigheden havde smurt ekstra mange sandwich, så der var nok til alle gæster.

Den lokale Kvickly lagde lidt ekstra godt i kasserne

"Det har været en rigtig god oplevelse at være med til uddeling af julehjælpen her i Nykøbing," siger Ivan Jakobsen.

Han fortæller, at de har haft et godt samarbejde med den lokale Kvickly i forbindelse med pakningen af kasserne.

"De har givet en fantastisk service og lagde også lidt ekstra godt oveni," fortæller han.

Glæde i menigheden over at kunne give konkret hjælp

Ivan Jakobsen oplever, at menigheden i Lolland-Falster Kirken har bakket meget godt op om projektet - selv om de dog godt kunne have brugt nogle flere frivillige hænder.

"Der er blevet samlet ind nogle gange her i løbet af efteråret, og efter gudstjenesten blev der taget rigtig godt imod de nye, der var med for første gang."

"Nu er julehjælpen ude hos dem, der har behov for det, og vi står tilbage med en stor glæde og taknemmelighed over, at vi har fået mulighed for at give så konkret en hjælp, som julehjælp er."

---

> Læs mere om LMBU's Projekt Julehjælp.

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.