Kirke vil skabe fred mellem nomader og lokale

Møde mellem kirken i Fukayosi og den lokale barabaig-stamme, maj 2022
Besøget på barabaig-bopladsen fandt sted i starten af maj, hvor lokale evangelister, repæsentanter fra kirken og missionær Charlotte Bech (nederst t.h.) mødtes med folkene på bopladsen. Privatfoto

Besøg fra den lokale kirke på en barabaig-boplads uden for Dar es Salaam har ført til venskab og har vakt interesse blandt nomaderne for at lære mere om den kristne tro

18/05/2022 / Karin Borup Ravnborg; kbr@dlm.dk

I årevis har der været store konflikter mellem kvægdrivende nomader og de lokale landmænd omkring landsbyen Fukayosi, som ligger et stykke uden for Dar es Salaam.

Men det vil den lokale lutherske kirke være med til at lave om på.

Efter nogle af kirkens medlemmer har fået bibelundervisning om deres ansvar for lokalsamfundet, har de besøgt en lokal barabaig-stamme for at lære dem bedre at kende.

Det har skabt et venskab mellem kirken og nomaderne på bopladsen, som nu efterspørger undervisning om Bibelen og den kristne tro.

Venskab med nomaderne er en frugt af kirkens projekt

Venskabet er frugten af et projekt, som ledes af Den lutherske Kirke i Tanzania i fællesskab med Luthersk Mission med støtte fra CKU - Center for Kirkeligt Udviklingssamarbejde.

Her lærer deltagerne, hvordan de kan være med til at skabe lokale forandringer for dem selv, i menigheden og til gavn for samfundets svageste.

Gennem projektet har kirken i Fukayosi fået øjnene op for at vise omsorg for den ellers udstødte barabaig-stamme, som lader kvæget græsse på landmandens mark, hvilket medfører store konflikter.

Oplevede stor gæstfrihed og ingen fjendtlighed

Missionær Charlotte Bech, som er konsulent for kirkens projekt, var i starten af maj med på besøg ude på bopladsen.

Det var stærkt at møde så stor en gæstfrihed hos nogen, der af så mange bliver betegnet som fjendtlige, fortæller hun.

"Fordi der allerede er etableret en tryg og tillidsfuld relation mellem dem og de kristne, som de kan se er trofaste og kommer igen og igen, blev vi andre besøgende også budt velkomne."

Her har det haft en stor betydning at arbejde sammen med nomade-evangelister, blandt andre Emanuel Mwanya, som selv tilhører bararabaig-stammen, understreger hun.

Nomader vil gerne vide mere om kristendommen og Bibelen

Charlotte Bech ser kirkens besøg på bopladsen som første skridt på vej mod en mere fredelig sameksistens i lokalområdet.

Samtidig har det vakt en nysgerrighed hos nomaderne over for den kristne tro.

"De kan se, at vores tro får os til at gøre ting, som andre ellers ikke vil bruge tid på, for eksempel at opbygge venskaber med nomader," fortæller hun.

"Når vi spørger dem, hvad de har mest brug for undervisning i, svarer de som det første, at de gerne vil lære mere om kristendommen og Bibelen."

"Det viser, at de sætter pris på vores relation og gerne vil bruge tid på at vide mere om noget, som tydeligvis betyder noget for os."

 

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.