LivogJob støtter lokalsamfund med genbrugskunst

LivogJob støtter Stubbekøbing Badmintonklub med 4000 kroner.
Overskuddet fra sidste års salg i genbrugsbutikken på 4.000 kroner gik til Stubbekøbing Badmintonklub for deres store arbejde, der også inkluderer Badminton Sjov for unge med særlige behov. Foto: Carsten Riis Jensen.

Eleverne på LM's specialskole i Stubbekøbing laver nye ting ud af genbrug, som de sælger. Pengene doneres til lokale formål. Lige nu er nogle af deres produkter udstillet på det lokale bibliotek.

31/01/2023 / Karin Borup Ravnborg; kbr@dlm.dk

Eleverne på LM's Særligt Tilrettelagte Uddannelse, Liv&Job i Stubbekøbing, har siden august 2021 haft særligt fokus på bæredygtighed.

De fremstiller nemlig ting på deres værksteder, lavet af genbrugsprodukter, som de efter aftale har fundet på den lokale genbrugsplads.

Det kan være børnemøbler, som bliver sat i stand og dekoreret, stole, der ombetrækkes, eller billeder med forskellige genbrugsting, sat sammen til et kunstværk.

Fernisering åbnes

Kunstværker udstillet ved en fernisering på det lokale bibliotek

Tirsdag den 24. januar var der fernisering på Stubbekøbing Bibliotek, hvor nogle af elevernes møbler og kunstværker er udstillet.

En af eleverne klippede den røde snor over, og fire af eleverne holdt tale og fortalte om deres arbejde.

Bagefter blev der serveret juice, kaffe og snacks til de fremmødte, ligesom man i en workshop selv kunne få lov til at prøve kræfter med at skabe noget kreativt ud af genbrugsting.

Vigtigt at opleve hele processen med at fremstille tingene

Liv&Job er en uddannelse for unge med særlige udfordringer, og det betyder meget for eleverne, at de ser, at de kan bidrage til lokalsamfundet med deres genbrugskunst, fortæller skolens leder Jørgen Sulkjær.

"Hele processen med at fremstille tingene er vigtig. Vi har et samarbejde med den lokale genbrugsplads, hvor vi tager ud en gang om ugen og finder ting."

I ugens løb arbejder eleverne flittigt på værkstederne, hvor der bliver malet, syet og også sat cykler i stand.

"En af vores elever, Caroline, sidder i kørestol og kan kun bruge den ene hånd til at male med. Men hun maler de flotteste ting og har helt sin egen stil," siger skolelederen stolt.

Caroline maler

Støtter lokale aktiviteter for børn og unge med overskud fra salg

Skolen har også åbnet genbrugsbutikken "Godt brugt" i deres egne lokaler, hvor de sælger ud af de ting, som eleverne har produceret.

Det har oftest været i forbindelse med arrangementer på skolen, hvor der bliver solgt til familie og venner og andre interesserede.

Overskuddet fra salget går til at støtte lokale aktiviteter for børn og unge.

Tidligere på måneden donerede skolen hele butikkens overskud fra 2022 på 4.000 kroner til Stubbekøbing Badmintonklub, der gør et stort arbejde også for unge med særlige behov.

---

Elevernes udstillede værker kan ses frem til den 28. februar på Stubbekøbing Bibliotek.

> Læs om udstillingen her.

> Læs mere om STU-uddannelsen, Liv&Job.

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.