LM og OAC vil drage nytte af hinandens styrker

Torben Østermark - OAC Friluftsmissionen
I det nye partnerskab skal LM tage sig af administrationen for Friluftsmissionen, som skal være med til at inspirere LM'erne til evangelisation i Danmark. Arkivfoto: OAC Danmark - Friluftsmissionen.

Luthersk Mission og OAC Danmark - Friluftsmissionen har indgået en partnerskabsaftale. Aftalen skal styrke begge organisationer i deres arbejde med at forkynde evangeliet

15/08/2022 / Karin Borup Ravnborg; kbr@dlm.dk

LM's ledelse og bestyrelsen for OAC Danmark - Friluftsmissionen har netop landet en aftale om strategisk partnerskab mellem de to organisationer.

Aftalen går ud på, at LM overtager de administrative opgaver som gaveadministration og regnskab for den noget mindre organisation.

OAC skal bidrage med deres erfaring og visioner for evangelisation og være med til at opmuntre og inspirere LM'erne til evangeliserende tiltag i Danmark.

Stigende krav til administration af små organisationer

Baggrunden for aftalen er, at kravene til administration af ikke mindst små organisationer er steget de senere år.

Derfor har der været en række drøftelser mellem de to organisationer, som nu er mundet ud i en strategisk partnerskabsaftale.

Og det er en aftale, der kommer begge organisationer til gode, forklarer vicegeneralsekretær i LM, Birger Reuss Schmidt.

"Vi i LM kan hjælpe med de administrative opgaver. Til gengæld kan OAC hjælpe os med at styrke vores fokus på evangelisation. Her har de en stor erfaring. Det er ren win-win," siger han.

En stor inspirationskilde i arbejdet med hverdagsmission

OAC Danmark - Friluftsmissionen er en del af den internationale bevægelse Open Air Campaigners, som har fokus på forkyndelse af evangeliet gennem brug af tale-male-bræt, trylleri og andre visuelle virkemidler.

Organisationen har landsleder Torben Østermark ansat som evangelist og har desuden en række fritidsevangelister, som medvirker ved gademission og andre evangeliserende aktiviteter rundt i landet.

I 90'erne havde LM evangelister ansat til at køre rundt med "Godt-Nyt-Dytten", men i nyere tid har man ikke haft noget tilsvarende arbejde.

Derfor kan OAC med sit fokus på evangelisation være en stor inspirationskilde ind i LM's videre arbejde med at styrke evangelistens nådegave og i arbejdet med projektet Discipel 24-7, som er på dagsordenen lige nu, vurderer Birger Reuss Schmidt.

Organisationen har i forvejen en tæt tilknytning til LM

Også i OAC er der glæde over aftalen med LM.

Organisationen, der har et bredt bagland, hvoraf en del - også i bestyrelsen - har LM-tilknytning, ser frem til partnerskabet med LM.

"Det bliver godt for både os og LM. Vi glæder os til at arbejde tættere sammen med en større organisation, der har stor know-how omkring det administrative," siger landslederen.

"Og så håber vi, at vi i OAC kan være en hjælp for LM's forsamlinger til det evangeliserende arbejde på gadeplan, og at flere tænker os ind som en resurse ved arrangementer i forbindelse med byfester og lignende."

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Comments

Hvordan stiller dette OAC-Danmark i forhold til at evangelisere med kristne fra andre kirkesamfund? Uden at kritisere LM, som har en god og sund lære på mange punkter, så oplever jeg, at de ikke giver plads til samarbejde med fx kristne fra de karismatiske frikirker. Måske tager jeg fejl, så det ville være rart med en uddybning af, om samarbejdet påvirker OAC i forhold til samarbejde med andre kirkesamfund.

På forhånd tak

Permalink

Kære David Højbjerg.
Partnerskabet ændrer ikke, på, at OAC kan fortsætte sin nuværende praksis med undervisning og hjælp til menigheder, der ønsker det.
På vegne af LM's vicegeneralsekretær Birger Reuss Schmidt

Permalink