LM's digitale landsmøde slog alle rekorder

Landsmøde 2021 i Skjern Missionshus
810 computere, tablets eller telefoner var koblet op, og mange flere så med både live og senere på søndagens store online-begivenhed fra LM's missionshus i Skjern. Foto: Laila Poulsen.

Langt over 2.000 LM'ere så med på landsmødet i går, søndag den 2. maj, som blev sendt fra LM's missionshus i Skjern. Godt 350.000 kroner blev samlet ind til missionsarbejdet.

03/05/2021 / Karin Borup Ravnborg; kbr@dlm.dk

Det lignede en aflysning - men endte med at blive et stort, digitalt tilløbsstykke med rekordmange deltagere.

LM's landsmøde, som skulle have været holdt i storebededagsferien i Skjern Kulturcenter, blev i stedet afviklet i går, søndag den 2. maj, som en digital begivenhed sendt fra missionshuset i Skjern.

Og det blev til den helt store LM-familiefest, hvor mange så med hjemmefra eller fra det lokale missionshus.

810 enheder var koblet på online-eventet, og da man flere steder sad en stor flok samlet om den samme enhed - blandt andet i missionshuset i Nansensgade og i LM Kirken i Nexø - må det regnes for det største deltagerantal til et LM-landsmøde nogensinde. 

Hilsner fra LM'ere rundt i hele verden

Programmet var tilrettelagt for alle aldre med konkurrencer for børn, indslag fra LM's arbejde, prædiken og lovsang, som blev ledt af bandet HJEMVENDT.

Der blev også sendt live fra et par steder i landet, hvor man sad og så landsmødet, ligesom det var muligt at skrive hilsner i kommentarfeltet på LM's Facebook og YouTube-kanal.

"TAK for et fantastisk dejligt landsmøde i dag! Vi var ti mennesker samlet fra 9 måneder til 80 år, så vi nød, at der var noget for alle aldre," lød det blandt andet fra Munkebo på Fyn.

"Vi ser med fra Phnom Penh i Cambodja," skrev LM-missionær Sara Hansen.

Landsmøde-indsamling slog alle rekorder

Også indsamlingen, der blev foretaget under landsmødet til fordel for missionsarbejdet, slog alle rekorder.   

Der blev givet 347.088,21 kroner via det MobilePay-nummer, der blev vist på skærmen, og pengene fortsætter med at komme ind.

Det er langt over det dobbelte af det beløb på 133.000 kroner, der blev samlet ind til LM's seneste landsmøde, som blev holdt fysisk i 2016.

Glæder sig til at kunne samles i de fysiske fællesskaber igen

Tiden med corona og de digitale løsninger har da også givet nogle erfaringer, som man vil tage med sig videre frem.

Det fortalte vicegeneralsekretær Birger Reuss Schmidt i en kort tale på landsmødet og nævnte blandt andet digitale bestyrelsesmøder som en mulighed for at begrænse kørsel tværs over landet.

"Og ægteskabskurserne, som vi holder online sammen med IM, havde nok ikke fået så mange deltagere, hvis vi havde holdt dem fysisk," supplerede han.

"Men jeg glæder mig til, at vi kan samles i de fysiske fællesskaber igen, og håber, at vi må opleve glæden ved det på en ny måde."  

---

> Se billeder fra LM's online-landsmøde på LM's facebookside.

> Du kan stadig se - eller gense - det digitale landsmøde her på Facebook eller Youtube.

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.