LM’s præster og forkyndere fik input til arbejdet

Foto: Efteruddannelse på LMH
Den 2.-5. december mødtes LM's frimenighedspræster og ansatte forkyndere til efteruddannelse på LMH (Foto: Miriam A. Myhre).

Menighedsledelse og kunstig intelligens var på programmet, da LM's ansatte præster og forkyndere mødtes til efteruddannelse på LMH

10/12/2024 / Morten Holgård Tychsen mht@dlm.dk

I den første uge i december mødtes LM's frimenighedspræster og ansatte forkyndere til efteruddannelse på Luthersk Missions Højskole i Hillerød.

I løbet af de fire dage kurset varede, kom de omkring forskellige emner af både teoretisk og praktisk karakter.

Oplæggenes tema i løbet af kurset spændte bredt og omhandlede blandt andet debatten om Israel og Gaza, forholdet mellem individ og fællesskab anno 2024 og tendensen til, at flere i højere grad skifter kirke. 

På afrejsedagen holdt tidligere generalsekretær i LM Jens Ole Christensen et foredrag om træk ved den omkringværende kultur, som påvirker forkyndelsen på godt og ondt.

Gav mod på at sætte en retning

Den første hele dag var sat af til undervisning om ledelse af menigheden. Frimenighedspræst i Vesterhavskirken i Esbjerg Kasper Beck Drejer oplever selv behovet for at blive styrket som leder, så han sætter pris på, at der blev fokuseret på det.

"Man kan nemt bare lade kalenderen og ydre ting styre retningen for ens arbejde og menigheden. Så det var godt at blive udfordret på at turde drømme for sin menighed og det område, man er sat i," siger han.

"Nu har jeg fået mod på at stoppe op og lave nogle målsætninger, så vi bliver mere intentionelle i det, vi foretager os."

Oplæggene om ledelse omhandlede derudover også ledelse af frivillige samt konflikthåndtering. 

Mulighederne i kunstig intelligens

Onsdag havde arrangørerne inviteret Jesper Noer fra Norea Mediemission til at undervise i mulighederne og udfordringerne ved kunstig intelligens. 

"Det ville være underligt, om ikke vi som præster og forkyndere kunne bruge AI til et eller andet, og så havde vi en resurse i Jesper, som er meget klog på det felt," siger Mathias Richard Jefsen-Hansen fra LM Kirken i Skjern, som har været til at arrangere årets efteruddannelse.

Han fortæller, at alle blev klogere på kunstig intelligens og fik øjnene op for nogle muligheder, som de ikke havde tænkt på før. Flere fik også blod på tanden til at integrere det i deres dagligdag i forhold til organisering og planlægning. 

"Den kunstige intelligens kan tænke ud af boksen for én, særligt når det kommer til alternative formidlingsformer," fortæller Mathias Richard Jefsen-Hansen. 

"Også i forberedelsen kan man bruge den til at søge mere intelligent end for eksempel Google kan."

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.