Lokale skal udbrede projekt om pubertet i Tanzania

Undervisning i pubertet, Arusha 2024
Gennem projektet Menstrual Health Management underviser kirkens team unge skolelever i 4.-6. klasse i køn og seksualitet. Foto: Ruth Bach-Svendsen.

Projekt for at sikre skolegang for piger bliver taget godt imod i Arusha-området. Nu oplæres lokale søndagsskolelærere og undervisere i at fortælle flere skolebørn om kroppens udvikling

06/02/2024 / Karin Borup Ravnborg; kbr@dlm.dk

I alt 300 pakker hygiejnebind blev uddelt til piger, og 300 drenge blev oplært i kroppens forandringer, da missionær Ruth Bach-Svendsen og et team den sidste uge i januar underviste skoleelever i det nordlige Tanzania.

Undervisningen er en del af projektet Menstrual Health Management, som drives af den lutherske kirke i Arusha stift , og som skal hjælpe de unge til at få et godt liv i puberteten.

Projektet blev støttet af LMU i 2020 under navnet "Skolegang for piger", og har fået støtte på 500.000 kroner fra Center for Kirkeligt Udviklingssamarbejde til videreudvikling.

Bind2

Positivt at kirken underviser skolebørn i tabulagte emner

Teamet har fået officiel tilladelse fra myndighederne til at komme ud og undervise på skolerne, og de bliver taget meget positivt imod, fortæller Ruth Bach-Svendsen.

"Skolelederne og lærerne tager imod os med åbne arme," siger hun.

"Det er et kulturelt problem for forældre at tale med deres børn om puberteten, og med den indflydelse, der kommer via internettet, som mange ikke bryder sig om, synes de, det er meget positivt, at nogen fra kirken kommer og underviser."

Drengene og pigerne får både kønsopdelt og fælles undervisning i, hvordan deres krop fungerer, og om, hvordan Gud har skabt mænd og kvinder lige.

Oplærer lokale, så projektet kan nå endnu længere ud

Nu er teamet gået i gang med at oplære flere lokale undervisere, som skal være med til at brede projektet længere ud.

"Meningen er, at de skal kunne tage ud på skolerne og undervise, når vi ikke er der længere," siger Ruth Bach-Svendsen.

De, der bliver uddannet, er søndagsskolelærere, og nogle af dem underviser også i kristendom på offentlige skoler.

"Så det er folk, der er vant til at undervise, men ikke i emner som kroppens udvikling og seksualitet," påpeger hun.

Ved siden af besøgene på skolerne skal man også i gang med at undervise ledere i lokalsamfundet, så de kan støtte op om de unge.

Bind1

Indsamling skal hjælpe unge piger med at komme i skole

Luthersk Mission har netop nu en indsamling for at samle penge ind til at købe flere hygiejnebind, som kan deles ud til de piger på skolerne, som har mest behov for det.

For 100 kroner kan man hjælpe fire piger til at få en pakke bind, der kan bruges i tre-fire år, hvilket svarer til resten af deres skoletid.

"Pigerne får en pakke SafePad genanvendelige hygiejnebind. Det gør en kæmpe forskel, for de fleste kender ikke til andet end at bruge gamle klude," siger Ruth Bach-Svendsen.

"Nu kan de komme i skole - også under deres menstruation."

Indsamling hygiejnebind Tanzania

> STØT NU på MobilePay 95 58 55.

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.