Lovsangere fik afprøvet teorien i praksis

Lovsangsgruppen øver i Vesterhavskirken i Esbjerg - 30. maj 2021
Ved musikkonsulentens besøg 30. maj i Esbjerg blev der sat fokus på lovsangsledelse - med højt humør og entusiasme. Foto: Laila Poulsen.

Efter en lovsangsgudstjeneste i LM's frimenighed i Esbjerg holdt musikkonsulent Laila Poulsen eftermiddag til stor begejstring for kirkens lovsangsgruppe

09/06/2021 / Karin Borup Ravnborg; kbr@dlm.dk

Søndag den 30. maj holdt Vesterhavskirken i Esbjerg lovsangsgudstjeneste, hvor musikkonsulent i Luthersk Mission Laila Poulsen deltog.

Derefter havde hun en inspirationseftermiddag med kirkens lovsangsgruppe, hvor hun holdt nogle oplæg omkring lovsangsledelse.

"Her fik vi blandt andet en snak om, hvordan de gør hos dem, og om der er noget, de vil lave anderledes," fortæller hun.

Inspiration var til stor opmuntring for de vestjyske lovsangere

Bagefter øvede de sammen noget af det, de havde lært i praksis, og det var en eftermiddag, der var til stor opmuntring for de vestjyske lovsangere.

"Det var meget givende," fortæller gruppens guitarist Hans-Jørgen Gubi.

Han lægger især vægt på musikkonsulentens gode åndelige perspektiver på lovsang og på vigtigheden af teksterne i de sange, man vælger.

"Og så relaterede hun ofte det, hun sagde, til det, hun havde set til gudstjenesten, så det blev meget praksisnært. Det var rigtig godt," understreger han.

Fokus på at skabe et frit rum med plads til forskellighed

Laila Poulsen talte både om lovsang i Bibelen og om følelsernes påvirkning på lovsang.

Her satte hun blandt andet fokus på, hvordan man som lovsangere er med til at skabe en rummelig kirke.

"Vi fik en god samtale om, hvordan vi kan få skabt et frit rum, hvor det både er ok at rejse sig op, løfte hænderne og udtrykke sig med kroppen - og også at sidde lige så stille og ikke synge med."

Det kan vi helt klart anbefale til andre lovsangsgrupper

De sidste par timer spillede hun sammen med lovsangsgruppen, hvor de fik prøvet noget af teorien af i praksis .

Her trænede de blandet andet, hvordan de kunne arbejde mere med deres kropssprog, hvilket også affødte lidt latter og morskab ind imellem. 

"Det var en rigtig god eftermiddag, og vi gik alle meget begejstrede derfra," siger Hans-Jørgen Gubi. 

"Det var især godt at arbejde med det rent praktiske, og vi fik øjnene op for, hvor simpelt det er at lave overgange mellem sangene med bøn eller ved at fortælle lidt om temaet. Det kan vi helt klart anbefale til andre lovsangsgrupper," understreger han.

---

> Læs mere her om LM Musik, og om hvordan I får besøg af en musikkonsulent i jeres menighed.

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.