Mange nye LM-missionærer på plakaten i 2021

Missionærplakat og bedeliste 2021
Ialt 13 nye ansigter er i år på den oversigt over Luthersk Missions missionærer i 2021, som netop er offentliggjort. Foto: LM's missionærplakat og bedeliste.

Mens det i en årrække er gået ned ad bakke med ansættelser af missionærer til udlandet, oplever Luthersk Mission nu en stigning af antallet af udsendte medarbejdere

13/01/2021 / Karin Borup Ravnborg; kbr@dlm.dk

I en tid, hvor de danske missionsselskaber sender færre og færre ansatte til udlandet, ser det anderledes ud for Luthersk Mission.

Det fremgår tydeligt af den nyeste missionærplakat og bedeliste, som netop er sendt ud sammen med LM's avis Tro & Mission.

Her er ialt 42 missionærer udsendt til arbejde i Cambodja, Tanzania, Peru, Mongoliet og øvrige lande, og det er en stigning i forhold til de foregående år.

Bønnesvar efter bøn om flere missionærer i LM

Hvor LM i 1990'erne toppede med over 90 missionærer, gik det efterfølgende ned ad bakke med antallet af missionærer.

Men siden 2019, hvor LM havde fokus på bøn for nye missionærer, er der nærmest sket en eksplosiv vækst.

Ønsket var fem nye missionærer, og den bøn blev hørt - og endda mere til!

Hele 13 ud af de 42 missionærer, som er på plakaten for 2021, er nye i forhold til plakaten fra sidste år.

Flere pendlere og tilknyttede missionærer end før

Også typen af ansættelser har ændret sig fra tidligere år.

Det betyder, at LM nu i højere grad benytter sig af pendlermissionærer eller missionærer, der er ansat til en afgrænset opgave.

Det drejer sig for eksempel om Hakon Christensen, der er ansat til at give bibelundervisning nogle uger ad gangen i Cambodja, og Peter Bech, der står for ombygning af et kursuscenter i Tanzania.

Desuden støtter LM en række udsendte, der har en anden arbejdsgiver, men føler sig tilknyttet LM, og som også har kontaktmenigheder i LM, der beder for dem og følger med i deres liv.

Flere missionærer udsendt koster LM flere penge

I LM er der stor glæde over de mange nye missionærer, hvoraf mange af dem allerede er rejst ud - eller meget snart rejser ud til deres kommende opgaver.

Men der er også stor bevidsthed om, at mere mission koster flere penge. Derfor vedtog LM's generalforsamling i 2020 det højeste gavebudget nogensinde på 17 millioner kroner.

Det udtrykker LM's generalsekretær Søren Skovgaard Sørensen således i en video-nytårshilsen på Facebook

”I 2021 vil vi gerne bede om glade givere, så vores missionærer kan blive bakket op økonomisk og omsorgsmæssigt og med forbøn. For vi skal sende – og vi skal huske på dem, vi sender."

---

> Støt Luthersk Missions arbejde via MobilePay 66288 eller dlm.dk/støt.

> Missionærplakaten og bedelisten kan downloades her. Flere eksemplarer kan bestilles ved henvendelse på mail dlm@dlm.dk.

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.