Ny missionær til evangelisation blandt nomader

Foto: Jacob Frost
Til august bytter Jacob Frost omgivelserne i Aarhus ud med Iringa i Tanzania, hvor han skal være missionær blandt nomadestammer (Privatfoto).

Jacob Frost fra Aarhus rejser til Iringa i det sydlige Tanzania sidst på sommeren. Her skal han være rådgiver for det team, der laver evangelisationsture til nomadestammernes bopladser

23/04/2021 / Kaja Lauterbach kl@dlm.dk

41-årige Jacob Frost fra Aarhus rejser til Tanzania først i august for at være missionær for LM.

Hovedopgaven bliver at være rådgiver i det team af tanzaniere, der står for evangelisationsture ud til nomadestammernes bopladser i Iringa-området.

”Det er meget planlægning og praktiske opgaver, hvor lokale evangelister står for det åndelige, og det passer mig meget fint,” siger han.

Ud over det forventer han at skulle hjælpe til på kontoret og med vedligeholdelsesopgaver på den tidligere danske Skole, som kommer til at fungere som kursuscenter i samarbejde med den lutherske kirke i Tanzania.

Tanken om at skulle arbejde i udlandet blev ved med at dukke op

Det er ikke første gang, Jacob Frost arbejder for en kristen organisation i et andet land.

Fra 2007-2013 var han ansat af organisationen Ordet og Israel som projektkoordinator i deres diakonale arbejde i Jerusalem, og efter han vendte tilbage til Danmark, blev tanken om, at han skulle ud igen, ved med at dukke op.

”Derfor ringede jeg til LM’s missionsteam for at stille mig til rådighed: ’Hvis I har noget, I kan bruge mig til, er jeg klar’,” siger han. 

”Det var min måde at sige på, at ’nu går jeg i tro – så må Gud få tingene til at passe sammen.” 

En indledende samtale hos missionskonsulent Christian Lund Pedersen førte til, at Jacob Frost skrev en ansøgning til stillingen i Tanzania. 

Man skal have en naturlig respekt for den kultur, man arbejder i

Den kommende Tanzania-missionær er ikke i tvivl om, at årene i Israel har givet ham mange brugbare erfaringer i forhold til at møde en anden kultur.

”Også selv om der trods alt er en vestlig kultur i Israel,” siger han.

”Det handler om at have en naturlig respekt for kulturen, samtidig med at man er bevidst om, at man som udsendt af en kristen organisation nogle gange må sige: Det kan jeg, og det kan jeg ikke være med til.” 

Han er også opmærksom på, at den rolle, han har som udlænding, kan blive opfattet forskelligt i Tanzania og i Israel.

Hjem er der, hvor jeg kommer hjem og sover

De seneste år har Jacob Frost arbejdet som kirketjener i Christianskirken i Aarhus.

Det job er nu sagt op, og lejligheden skal siges op. Det er dog ikke noget, der fylder ret meget hos ham.

”Selvfølgelig har jeg nogle ting, der følger mig, når jeg flytter, men alt mit indbo er købt i genbrug, og jeg har tit fået at vide, at jeg er rodløs,” siger han. 

”Hjem er der, hvor jeg kommer hjem og sover.”

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.