Oplæring af præster i Siem Reap i gang igen

Foto: Bibelundervisning i Siem Reap
De 24 fremmødte var virkelig motiverede for at modtage bibelundervisning, fortæller missionær Johannes Jensen. (Privatfoto)

LM vil gerne give præster og kirkeledere i Cambodja en bredere forståelse af Bibelen, som de kan bruge i deres egne menigheder, sådan at de kristne kan vokse i troen 

28/05/2024 / Kaja Lauterbach kl@dlm.dk

Nu kan præster og kirkeledere fra landområderne omkring Siem Reap i Cambodja igen få sammenhængende bibelundervisning.

Det kan de på aftenbibelskolen, der tilbyder undervisning to gange om måneden, fortæller missionær Johannes Jensen.

Efter en pause på et års tid på grund af reorganisering af arbejdet var der onsdag den 8. maj igen tilbud om bibelundervisning. Her dukkede 24 deltagere op, og nogle af dem kom fra menigheder omkring 50 kilometer væk.

”Den lange køretur på motorcykel viser, at de virkelig er motiverede for at modtage bibelundervisning, som de kan bruge i deres egne forsamlinger,” siger Johannes Jensen.

Hovedvægten i undervisningen ligger på bibelfag

De første missionærer fra LM kom til Siem Reap i 2010, og aftenbibelskolen blev startet efter få år. 

Den har kørt siden med skiftende intensitet med undervisning fra både lokale missionærer og gæsteundervisere fra andre steder i Cambodja og fra Danmark.

Formelt hører den under Country Side Harvest Mission, som er en afdeling under den lokale Church of Siem Reap, som LM samarbejder med.

Hovedvægten ligger på bibelfag, men der er også andre teologiske fag som troslære og det kristne liv.

Førstegenerationskristne med kun lidt kendskab til Bibelen

International missionsleder Christian Lund Pedersen, der er landeansvarlig for Cambodja, er meget glad for, at aftenbibelskolen nu kører igen parallelt med den diakonale indsats i landet.

”I Cambodja er de fleste førstegenerationskristne, og deres kendskab til Bibelen er generelt meget begrænset,” forklarer han.

”Mange præster har en grundlæggende forståelse af kristendommen, men de har ikke fået decideret bibelundervisning. Vi ønsker at være med til at give dem en bredere forståelse, som de kan bruge i deres undervisning i menighederne.”

”Det er nemlig ikke nok, at mennesker bliver omvendt. De skal også vokse i troen,” siger han.
 

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.