Samles om Bibelen, etik og kirkehistorie

Foto: Kirkehoejskole
Omkring 50 mennesker deltog i den første Kirkehøjskole på Bornholm, hvor Michael Agerbo Mørch underviste om livsglæde (Foto: Thomas Olofson).

På Kirkehøjskolen på Bornholm undersøger de spørgsmål, der opstår i mødet mellem samfund og kristen tro. Vi rejser de store spørgsmål med forankring i Bibelen og den lutherske bekendelse, står der i programmet

18/10/2022 / Kaja Lauterbach kl@dlm.dk

”Det var en ualmindelig jublende god dag,” siger pastor emeritus Peter Aage Bak. 

Det, han omtaler på den måde, var den første undervisningsdag i Kirkehøjskolen på Bornholm.

Det fandt sted torsdag den 6. oktober om formiddagen i Indre Missions hus i Rønne, hvor omkring 50 deltagere hørte Michael Agerbo Mørch fra Dansk Bibel-Institut undervise om livsglæde i skabelsens og frelsens perspektiv.

Kurser og foredragsrækker med god tid til samtale og spørgsmål

Kirkehøjskole er kurser og foredragsrækker med bibelske, etiske og kirkehistoriske emner, står der som indledning i programmet for efteråret.

”Vi undersøger de spørgsmål, der opstår i mødet mellem samfund og kristen tro. Vi rejser de store spørgsmål med forankring i Bibelen og den lutherske bekendelse.”

Der er også sat god tid af til samtale og spørgsmål.

”Målet er at lave noget, der er højskoleagtigt. Det er ikke forkyndende, men undervisning om temaer, så man rent faktisk bliver klogere på noget,” siger afdelingsmissionær i LM Thomas Olofson. 

Inspireret af IM’s formiddagshøjskole i København

Han fortæller, at konceptet er kraftigt inspireret af den formiddagshøjskole, som Indre Mission har holdt i Missionshuset Bethesda i København i mange år 

”Jeg var i en årrække ansat i den kristne bogbutik, der havde lokaler i Bethesda, og jeg var misundelig på dem, der hørte spændende ting på anden side af væggen,” siger han og glæder sig over, at de nu kan lave noget tilsvarende på Bornholm. 

Der er planlagt yderligere tre samlinger i efteråret og fire i foråret 2023.

Samarbejde mellem missionsforeninger og folkekirker

Kirkehøjskolen er et fælles arrangement ud fra Evangelisk Luthersk Samråd på Bornholm (ELSB).

ELSB arbejder med tværgående tilbud om undervisning med mere for en række af øens sognekirker samt Bornholmerkirken, Luthersk Mission, Evangelisk Luthersk Mission og Indre Mission.

”Ingen af missionsforeningerne på Bornholm er særlig store, så vi kan lige så godt samarbejde der, hvor vi vil det samme,” siger Thomas Olofson.

”Lidt større arrangementer giver os også mulighed for at hente talere fra Sjælland og Jylland.”

Se flere billeder på LM Bornholms Facebook
 

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.