Seksualundervisning for 25 ægtepar på Bornholm

Familiekonsulent Kristian Andersen underviser på parweekend på Bornholm 24.-25. februar 2023
Familiekonsulent Kristian Andersen brugte forskellige statistikker og undersøgelser til at tale om Bibelens perspektiv på seksualitet i ægteskabet. Foto: Peter Westh Jensen.

"Kristian gjorde det utroligt godt med et glimt i øjet. Det var med til at tage 'det farlige' ud af emnerne og gav en dejlig stor frimodighed i samtalerne bagefter," fortæller en af deltagerne

07/03/2023 / Karin Borup Ravnborg; kbr@dlm.dk

25 bornholmske par var samlet på LM Lejren i Pedersker i weekenden 24.-25. februar for at høre familiekonsulent Kristian Andersen tale om seksualitet.

Nogle var nygifte, andre havde for længst passeret sølvbryllupsalderen.

Fælles for alle ægtepar var, at de ønskede at lære mere om, hvordan de kunne styrke nærvær og intimitet i parforholdet.

Belyste statistikker ud fra et bibelsk perspektiv på seksualitet

Kristian Andersen, der ud over sit arbejde som familiekonsulent også er under uddannelse til sexolog, fortalte om Bibelens syn på køn, ægteskab og seksualitet.

Han inddrog også nogle statistikker og undersøgelser og belyste dem ud fra et bibelsk perspektiv på seksualitet i ægteskabet.

Imellem oplæggene skulle deltagerne samtale om emnet - både i kvinde-/mandegrupper og parvis.

Det var utroligt godt og personligt uden at blive privat

"Det var utroligt godt," fortæller Filip Oehlenschläger, der sammen med sin hustru gennem 27 år, Marianne, var med på weekenden.

"Noget var statistik, andet var 'set med kristne øjne', og noget andet igen var personligt uden at blive privat," lyder hans reaktion.

"Alt sammen blev sagt med et glimt i øjet, som fungerede rigtig godt til at tage 'det farlige' ud af emnerne og de efterfølgende samtaler."

Efterlyser mere samtale med de unge om seksualitet

Ved den afsluttende evaluering var der dejlig stor frimodighed, og alle var enige om, at det havde været et godt kursus, fortæller Filip Oehlenschläger.

Der var også stor begejstring for det sidste oplæg på parweekenden om, hvordan man kan tale med sine børn og unge omkring køn og seksualitet.

"Det blev efterlyst, at Kristian kunne komme til Øen igen og holde noget for LMU'erne," siger han med et smil.

---

> Læs mere om LM's familiearbejde.

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.