Styrker kirkers diakoni-indsats i Dar es Salaam

Workshop i Den lutherske kirke i Dar es Salaam
Charlotte Bech er udsendt til at hjælpe socialt udsatte befolkningsgrupper - herunder nomader - i og omkring storbyen Dar es Salaam. Privatfoto.

Dansk missionær er med i et projekt, hvor hun hjælper Den lutherske Kirke i Tanzania med at skabe forandring i små lokalsamfund til gavn for samfundets svageste

14/05/2021 / Karin Borup Ravnborg; kbr@dlm.dk

I starten af maj deltog Charlotte Bech for første gang i en træningsworkshop i det diakonale projekt, hun er konsulent for.

Den 27-årige missionær blev udsendt i januar af Luthersk Mission til opgaver i Tanzania.

Her er hun udsendt til diakonale og undervisningsmæssige opgaver.

Underviser udsatte samfund i selv at skabe forandring

Projektet drives af Den lutherske Kirke i Dar es Salaam stift og handler om at udruste små udsatte samfund til selv at sætte en forandring i gang.

Undervisningen retter sig i første omgang til fem udvalgte menigheder, som hver har to facilitatorer, der deltager i en workshop tre-fire gange om året.

Her skal Charlotte Bech, der er uddannet lærer og har erfaring med diakonale projekter fra sin hjemmemenighed i Danmark, være med til at opmuntre dem og klæde dem på til at vejlede resten af menigheden og på sigt det øvrige lokalsamfund. 

"Jeg nød at deltage i workshoppen, selv om mine sprogevner kom på overarbejde," siger den danske missionær, der på trods af, at hun er tidligere missionærbarn og kendt med sproget og kulturen, har måttet hænge godt i med sin sprogundervisning.

Handler om hele menneskelivet - også det åndelige

I den workshop, missionæren deltog i, arbejdede deltagerne med forskellige resurser som natur, økonomi, politisk indflydelse, fællesskab og tid.

"Her skulle deltagerne komme med eksempler på resurser i deres lokalsamfund, beskrive, hvordan de bliver brugt, og komme med forslag til handleplaner, hvor det giver mening," fortæller hun.

"Vi arbejdede også ud fra den bibelske beretning om bespisningen af de 5.000 om, hvordan man kan tage vare på de få resurser, man har, så de vokser i stedet for at forblive små."

"Hele projektet arbejder ud fra den forståelse, at sand forandring handler om hele menneskelivet - også det åndelige liv. Ved at se hinanden i lyset af, hvem Gud er, og at vi er hans skabning, opstår der et rum for også at tjene hinanden og værne om hinanden."

Flere landsbyer er begyndt at besøge samfundets syge og ældre

Og projektet har allerede været med til at sætte noget i gang, siger Charlotte Bech.

"En af landsbyerne har for eksempel besluttet at oprette en intern lånegruppe, hvor medlemmerne rentefrit kan låne af hinanden til at udbedre deres forretning eller andre ting, som er i fællesskabets interesse."

Flere af landsbyerne er også begyndt et arbejde, hvor de besøger samfundets syge og ældre, hjælper dem og beder for dem, fortæller den danske missionær.

"Jeg takker Gud for, at workshoppen var med til at give alle deltagere ny energi og gå-på-mod," siger hun.

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.