Sykurser åbner dør til unge kristne i Battambang

Anju Raja Bak-Skovenborg underviser syklasse på Lighthouse Battambang
I syklassen lærer de studerende på Lighthouse-kollegiet at sy muleposer, tasker og forklæder. Foto: Anju Raja Bak-Skovenborg.

LM-missionær Anju Bak-Skovenborg er begyndt at stå for syundervisningen på et kristent kollegie i Battambang. Det er med til at skabe kontakt til andre unge studerende i byen

29/08/2022 / Karin Borup Ravnborg; kbr@dlm.dk

En gang om ugen underviser missionær Anju Bak-Skovenborg seks-ti unge kollegie-piger i at sy.

Undervisningen foregår på et kristent kollegie i Cambodjas tredjestørste by Battambang - i en anden bydel end det kollegium, som Luthersk Mission har oprettet for unge piger.

Og det er en rigtig god måde at få kontakt til andre kristne studerende, fortæller den 28-årige LM-misionær, der sammen med sin mand, Mika, blev udsendt til Battambang i januar.

Fik kontakt til kollegiet gennem international bibelstudiegruppe

Det kristne kollegium, Anju underviser på, drives af en kristen organisation i Cambodja ved navn Lighthouse.

Kontakten kom i foråret via en international bibelstudiegruppe, hvor Anjus mand, Mika, mødes med andre kristne mænd i Battambang.

Her mødte han grundlæggeren og lederen af organisationen, en schweizer, som har boet i landet i 15 år, hvis kone stod for syklassen på kollegiet.

Anju blev efterfølgende spurgt, om hun ville overtage undervisningen indtil sommeren 2023, mens lederparret er hjemme med familien på orlov i Schweiz.

"Pigerne er 15-19 år og en del yngre end vores egne piger på LM-kollegiet i byen, og da de er forholdsvis nye i det med at sy, skal det være noget ret simpelt, vi syr, som for eksempel tasker og muleposer."

En blanding af kristne og ikke-kristne studerende på kollegiet

Som på LM's kollegium er der også både kristne og ikke-kristne studerende på kollegiet, fortæller missionæren.

"De er frimodige og lærenemme og nysgerrige på, hvem deres nye lærer er. En dag til undervisningen brød nogle af dem ud i spontan fælles lovsang. Det var virkelig skønt at mærke, at det betød noget for nogle af dem," siger hun.

"LIge nu er der sommerferie for pigerne, men jeg ser frem til at være sammen med dem igen. Når vi har lært hinanden bedre at kende, håber jeg på, at de vil åbne lidt mere op, så jeg kan få en større fornemmelse af, hvem de er.

---

> Læs mere om Luthersk Missions arbejde på kollegier i Cambodja.

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.