De første kollegiepiger flytter ind i Battambang

Otte af de ni første kollegiepiger foran kollegiet i Battambang
Her står otte af de ni første kollegie-piger foran bygningen, der huser LM's nye kollegie i Battambang. Foto: Anju Raja Bak-Skovenborg.

Ni unge kvinder mellem 19-23 år er indtil videre flyttet ind som de første beboere i LM's helt nye kollegie for studerende i Cambodjas tredjestørste by, Battambang

16/03/2022 / Karin Borup Ravnborg; kbr@dlm.dk

"Jeg er så taknemmelig. Det er Guds plan, at jeg kan være her og få chancen for at studere på universitetet."

Sådan lyder det fra en af ni unge kvinder, der siden 15. februar har boet på LM's nyoprettede kollegie i byen Battambang i det nordlige Cambodja, 80 kilometer vest for Siem Reap.

Hendes familie foretrak ellers, at hun ikke flyttede til storbyen, men blev boende hjemme hos dem og arbejdede og tjente penge.

Fordi hun kan bo på kollegiet, er det nu blevet muligt for hende at studere og få en uddannelse.

Skal starte nyt evangeliserende arbejde op i byen

Den unge kvinde er en af få kristne på kollegiet, fortæller LM-missionær Anju Raja Bak-Skovenborg, som sammen med sin mand, Mika, blev udsendt til Battambang i januar.

Her skal de være med til at starte et nyt evangeliserende arbejde op og desuden være en støtte for Kunthea Kuy, som er den lokale leder af pigekollegiet.

"Selvom de fleste af pigerne ikke tror på Gud, accepterer de, at de skal i kirke, og at der er bibeltime tre gange om ugen på kollegiet," siger missionæren.

Trygt at være her for pigerne, fordi det er et kristent kollegie

Anju og Mika Raja Bak-Skovenborg var på besøg på kollegiet i weekenden, hvor de hyggede sig sammen med de nye kollegie-piger.

"Nogle af pigerne fortæller, at de ikke er bange, når de er her på kollegiet, fordi det er et kristent kollegie," fortæller de.

En af dem sagde: "Det føles som et varmt hjem med et godt fællesskab. Her er god mad, det er trygt at være her, og jeg er glad for det."

Parret fortæller, at kollegie-pigerne bruger fritiden på at læse bøger, slappe af, gøre rent, snakke sammen, sove og lege med deres kollegie-hund, Kiki - en hvalp på tre måneder.

---

> Læs mere her om opstarten af kollegiet i Battambang.

På kollegiets facebookside kan man se flere billeder fra det nye kollegie.

B

B1

B2

B3

B4

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.