Vækkelse og massedåb i Nyakipande

Dåb i Nyakipande
Der var trængsel på "familiefotoet", da de mange nye døbte skulle have taget billede sammen med præsten fra Dar es Salaam og den lokale evangelist. Foto: Vivi Houmaa Jørgensen

150 nye kristne blev døbt efter endnu en evangelisationsuge i den tre år gamle menighed Nyakipande 200 kilometer syd for Tanzanias hovedstad Dar es Salaam

30/10/2020 / Karin Borup Ravnborg kbr@dlm.dk

For tre år siden var der kun en smal træhytte i landsbyen Nyakipande, som en lille flok kristne kunne holde gudstjeneste i.

Siden er antallet af kristne steget hvert år, når der er kommet evangelister og kristne fra Dar es Salaam og har holdt møder i området.

Sammen med litteraturmissionsselskabet Soma Biblia og den lutherske kirke i Dar es Salaam har Luthersk Mission stået for byggeriet af en større kirkebygning med plads til 200 mennesker.

Den sidste uge af september blev der holdt endnu et evangelisationsfremstød, hvor 200 mennesker blev omvendt i løbet af ugen, og 150 blev døbt ved afslutningsgudstjenesten.

Guds Ånd var til stede, og Jesu død og opstandelse blev forkyndt

De danske LM-missionærer Vivi og Bent Houmaa Jørgensen deltog den første dag. Her skulle Bent, der er direktør for Soma Biblia, som den første præst prædike i den nye kirkebygning.

Bagefter skulle han officielt åbne den kommende uges evangelisationsmøder.

De mange mennesker, der kom til tro i løbet af ugen, var enten tidligere muslimer eller nogen, der ikke havde nogen tro på noget, siger Vivi Houmaa Jørgensen.

Krumbøjet kvinde i trillebør blev helbredt, så hun kunne gå

Vivi og Bent Houmaa Jørgensen var der kun den første dag, men de fik fortalt, at der i løbet af ugen var mange, som blev helbredt gennem forbøn.

"Vi hørte om en kvinde, som blev kørt hen til kirken i en trillebør. Hun var krumbøjet, rystede, kunne ikke gå og var besat af dæmoner," fortæller Vivi Jørgensen.

Der blev bedt for kvinden i længere tid. Til sidst holdt hun op med at ryste og kunne rejse sig op og gå. Bagefter blev hun tilset af en læge og en sygeplejerske.

"Dagen efter kom hun hen til kirken med hele sin familie. Hun fortalte, at hun nu kunne bære brænde på hovedet. Om søndagen blev hun døbt sammen med sine børn."

Gud er ikke afhængig af en stor flot kirke for at være til stede

I menigheden i Nyakipande er der stor glæde over at have fået en flot kirke med bænke, fortæller Vivi Jørgensen.

"For mig blev besøget en påmindelse om, at Gud ikke er afhængig af, om vi kommer i en stor, flot kirke, en hytte eller en halvfærdig bygning."

"Det afgørende er, om Guds ånd er til stede, og at Jesu død på korset og hans opstandelse bliver forkyndt for mennesker."

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.