Volontørprogram giver unge selvindsigt og udsyn

Daniella Baggesgaard volontør i Siem Reap 2023-2024
Volontør i Siem Reap Daniella Baggersgaard (t.h.) har her taget en selfie sammen med fire af sine engelskelever fra landsbyen Kru, som hver onsdag kommer til "Kids Club". Fra højre er det Soriya, Sreychea, Gaysor og Siewhong.

Mange unge, der rejser ud som volontører for LM, gennemgår en personlig udvikling, mens de er afsted. De er en stor styrke for missionsarbejdet, mener konsulent Rebekka Zoll Landkildehus

17/05/2024 / Karin Borup Ravnborg; kbr@dlm.dk

"Jeg har lært Gud og mig selv bedre at kende i løbet af de snart ti måneder, jeg har været her."

Sådan siger 20-årige Daniella Baggersgaard, der dette skoleår er udsendt som volontør for Luthersk Mission til Siem Reap i Cambodja.

Her hjælper hun med kirkens missionsarbejde i børneklubber, med undervisning og med bibelstudier blandt de unge på LM's kollegie i byen.

Tiden som volontør har været med til at forandre mit perspektiv

Hun fortæller i en video, hvordan hun oprindeligt rejste til Cambodja med et ønske om at realisere sig selv, men at tiden som volontør har været med til at forandre hendes perspektiv på mange ting.

"I arbejdet med Jesus har jeg i virkeligheden fået lov til at se hans strålende herlighed, når vi deler evangeliet til juniorklubber, i engelskundervisningen og i snakken med de lokale."

"Jeg forstår nu, at idéen om at lære sig selv at kende egentlig ikke handler om mig. Jeg oplever, at jo bedre, jeg lærer Gud at kende, jo bedre kender jeg min egen identitet," siger hun. 

En styrke for missionsarbejdet, at de unge er ude i længere tid

Daniella er langt fra den eneste, der sætter ord på denne personlige udvikling. Mange hjemvendte volontører har beskrevet det samme og har delt deres fortællinger om volontørlivet.

Det er et tegn på, at LM har et godt volontørprogram, mener missionskonsulent Rebekka Zoll Landkildehus, der er med til at ansætte de unge.

Hun ser det som en fordel, at de er udsendt i ti måneder og ikke bare i kortere tid.

"De når at modnes rigtig meget og får også et bedre kendskab til arbejdet og de mennesker, de er sammen med. Det er med til at styrke missionsarbejdet," siger hun.

Ønsker at inspirere andre til det vigtigste i livet - at følge Jesus

Når Daniella deler ud af sine oplevelser som volontør, er det, fordi hun gerne vil opmuntre andre unge til at følge deres kald.

"Jeg håber at inspirere andre til at gøre det, der virkeligt er vigtigt her i livet - nemlig at følge Jesus," siger hun.

Hendes råd til andre unge, der overvejer at rejse ud som volontør er følgende:

  • Søg Jesus hver dag - som alt andet arbejde er det sommetider hårdt at være en del af internationalt missionsarbejde. Min erfaring er simpel: jo tættere jeg er i relationen med Jesus, jo mere bevidst er jeg om, hvor lidt arbejdet afhænger af mig, og hvor meget det afhænger af Guds nåde og vilje.

  • Vær nysgerrig og openmindet - opsøg folk med respekt og kærlighed. De fleste mennesker er virkelig søde og vil meget gerne dele ud af deres liv, når man spørger ind med ydmyghed og interesse.

  • Pak let! - så der er plads til at få noget godt med hjem i kufferten.

Reach

> Læs mere om LM's volontørprogram Reach.

 

> Se Daniellas video herunder.

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.