Første missionærkursus gennemført i Iringa

Missionærkursus på LM's Retræte- og missionscenter i Iringa
To af deltagerne på missionærkurset: Medson Chengula, leder for missionsafdelingen i Iringa Stift, og Lugano Kulanga, der skal rejse ud som missionær til Malawi i 2024. Foto: Margunn Salmelid.

I november holdt LM's retræte- og missionscenter i Iringa et kursus for at udruste kommende tanzaniske missionærer. Det taler lige ind i de visioner, der også er for stedet, fortæller underviser

12/12/2023 / Karin Borup Ravnborg; kbr@dlm.dk

20.-24. november var 19 tanzaniere på kursus i, hvad det vil sige at være udsendt som missionær til et andet land eller blandt fremmede befolkningsgrupper.

Kurset foregik på den tidligere danske skole i Iringa, der nu er ombygget til retræte- og missionscenter for den lutherske kirke.

Missionærkurset er det første af sin slags på centeret og et led i LM's vision om at styrke såkaldt syd-syd mission, hvor kirken udsender egne landsmænd for at missionere, fortæller tidligere missionær Flemming Hansen, der var med som underviser.

Undervisning om at være missionær i en fremmed kultur

"Det er meget nyt for den lutherske kirke i Tanzania at have et forberedelseskursus for de missionærer, de udsender," fortæller han.

Derfor blev der undervist i forskellige emner om det at være missionær i en fremmed kultur ved blandt andre centerleder Oswald Ndelwa og undervisningsleder Geir Tore Salmelid og hans hustru, Margunn.

Desuden var der besøg af en kenyansk NLM-ansat missionær, Gideon Mumo, som underviste i islam og fortalte om at leve som kristen blandt muslimer, samt et tanzanisk præstepar fra Brødrekirken, som har været udsendt otte år til nabolandet Malawi.

Stor nød for kristen oplæring blandt deres egne

Kun ganske få af deltagerne havde et specifikt kald til at rejse til udlandet.

Alle var meget interesseret i at høre om, hvad det vil sige at bo og evangelisere blandt nomadefolk eller i områder med mange muslimer.

"Når vi siger missionærer, tænker kirken lige så meget internt, som de tænker ud af landet, så på den måde blev kurset lidt bredere," siger Flemming Hansen.

"Der var fem masaipræster med fra MUWA, som er kirkens arbejde blandt nomader. Det er tydeligt, at de har stor nød for evangelisering og ikke mindst kristen oplæring blandt deres egne."

Udruste deltagerne til at udbrede evangeliet om frihed

Flemming Hansen holdt nogle centrale bibeltimer ud fra Romerbrevet, hvor Paulus taler om frihed fra loven.

"Der er meget lovisk kristendom i Tanzania. Det er et udtryk for, at mange ikke har erkendt, at vi er fortabte syndere, der alene frelses ved nåden i Kristus."

Derfor var det vigtigt at udruste de præster og evangelister, der var med på kurset, så det er evangeliet, de bringer videre, i stedet for en lovisk udgave af kristendommen, uddyber han.

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.