Tyrkisk skolebuschauffør hører kristen radio

Radio Shema i Samsun
Den tyrkiske Radio Shema har potentielt mere end 12 millioner lyttere i byerne Ankara, Samsun og Antalya. Foto: Radio Shema.

Radiomissionsarbejdet blomstrer i den tyrkiske kystby Samsun ved Sortehavet, hvor mange indbyggere lytter til den kristne Radio Shema 

06/11/2020 / Karin Borup Ravnborg; kbr@dlm.dk

I et land, hvor 98 procent af befolkningen bekender sig som muslimer, oplever Norea Mediemissions samarbejdspartner i Tyrkiet stor positiv respons.

Shema Media Group har radiostationer i tre byer, som kan nå over 12 millioner lyttere, hvilket svarer til cirka 15 procent af landets befolkning.

Med deres kristne radioudsendelser er de med til at udbrede det kristne evangelium til mennesker, der intet kender til det eller kun kender de falske fordomme om kristendommen.

Elever hører kristen radio i skolebussen

En kristen lærer i byen Samsun ved Sortehavet fortæller om en bestemt skolebus, som en af hans elever kører med på vej til skole.

Hver dag har buschaufføren radioen tændt og lytter til Radio Shema.

Når en elev ikke deler begejstringen og gerne vil have skiftet kanal, siger chaufføren bare: "Nej, for jeg elsker denne radiostation. I burde også lytte til den."

Gennem Shema får mennesker kontakt med kirken i Samsun

I Samsun er der en lille kristen menighed. Men mange af kirkegængerne tør ikke møde op, så derfor er der ofte kun få deltagere til gudstjenesterne.

Shemas radiostation i Samsun har et samarbejde med præsten, pastor Orhan, som betyder, at hans prædikener bliver sendt i radioen.

Præsten får mange opringninger fra folk, som fortæller, at de har lyttet til Shemas programmer og gerne vil i kirke.

På den måde er Radio Shema med til at hjælpe de kristne med at nå længere ud med evangeliet.

Det nytter at give penge til radiomission

Norea Mediemission blev oprettet af Luthersk Mission i 1970 og har lige siden støttet radiomission og senere også mission via tv og internet herhjemme og i udlandet.

For to år siden lavede Luthersk Missions Unge et indsamlingsprojekt gennem Norea Mediemission, hvor de støttede Radio Shemas arbejde i Samsun med omkring 445.000 kroner.

Nu tyder det på, at den støtte har nyttet, og radioarbejdet i den tyrkiske kystby stadig blomstrer.
---
Vil du være med til at støtte missionsarbejdet, så Samsuns indbyggere fortsat kan lytte til det kristne budskab?

> Så giv til Norea Mediemissions arbejde på norea.dk.

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.