Projekt

Diakonalt arbejde i Fjendeskoven

Omkring 500 fattige storfamilier lever i et landbrugsområde uden megen offentlig hjælp

Området Fjendeskoven 75 km nord for Siem Reap ligger uden for regeringens administrationsområde. Stedet har været marginaliseret i samfundet uden tilbud om skole og sundhed.

De mange storfamilier, der bor i Fjendeskoven, er fattige og på mange måder overladt til sig selv. LM ønsker at yde hjælp til disse mennesker.

LM støtter økonomisk vores partner, Church of Siem Reap, med at forbedre forholdene for lokalbefolkningen i Fjendeskoven. Det fælles arbejde kaldes Countryside Harvest Mission, CHM.

> Giv en gave til arbejdet i Fjendeskoven.

Basal lægehjælp til alle

En gruppe kristne fra Siem Reap besøger hver anden uge Fjendeskoven for at give bibelundervisning, men bruger også anledningen til at hjælpe med børnenes hygiejne.

Manglen på vand og lægehjælp har været et problem i området, men gennem CHM’s arbejde er der nu månedlige klinikbesøg og der er etableret en permanent brøndboring, der skaffer rent drikkevand til området.

Siden 2016 har LM støttet skoleundervisning i Fjendeskoven. Cirka 30 børn går i førskole, så de kan lære at læse og skrive. I 2018 blev en skolebygning opført med ekstraordinære midler fra LM. Der arrangeres også læseundervisning for nogle af de voksne, som er analfabeter.

 

 

Gennem sundhedsarbejdet hjælper CHM befolkningen med at forebygge og bekæmpe sygdomme og hjælpe dem, der har behov for det, videre til behandling på det lokale hospital. To sundhedsfagligt uddannede personer har ansvar for klinikarbejdet.

Fakta om Fjendeskoven

Fjendeskoven ligger omkring 75 kilometer nord for byen Siem Reap i det nordvestlige Cambodja.
Navnet “Fjendeskoven” kommer fra khmernavnet Preykhmang. Det stammer fra Khmer Rouge-tiden, hvor området var et af de sidste tilholdssteder for De Røde Khmerer.

Mange fra dette område kan fortælle om, hvordan der i 80'erne og 90'erne ofte var natlige “raids” på landsbyerne i området. Så kom De Røde Khmerer ud af junglen i ly af natten og stjal, hvad de kunne få fat på. Landsbybeboerne flygtede ud af byen, og kunne snige sig tilbage og se skadernes omfang, når De Røde Khmerer var væk igen.

På det tidspunkt, hvor området fik sit navn, var det dækket af skov. Idag er det meste af skoven fældet eller brændt af, og bambushytterne ligger spredt ud over det tørre område. Jorden giver ikke frivilligt noget fra sig. Der skal kæmpes for hvert lille risgryn, og vand er altid en mangelvare.

Officielt hører området under det, der svarer til “Skov og Naturstyrelsen” herhjemme. Det betyder, at de omkring 500 storfamilier, der bor der, ikke er registreret nogen steder, og ingen føler ansvar for dem.

Alligevel flytter stadig flere familier dertil, ofte med en trist historie i bagagen! Den jord, de boede på før, kan være blevet inddraget af regeringen eller udenlandske firmaer, og de er tvunget til at flytte for at overleve. Størstedelen af de voksne er analfabeter og kommer fra samfundets fattigste gruppe, og meget få af børnene går i skole.

 

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.