Anmeldelse
foto: Forsiden til bogen Vejledning til fred.

Vejledning til fred

C.O. Rosenius
LogosMedia 2015
186 sider, 99,95 kroner
Kristoffer Enevoldsen

En af min trosfrimodigheds ældste fjender er dårlig samvittighed. Utallige gange har jeg sagt noget og senere fortrudt det. Syndet, og senere bekendt det.

Alligevel har samvittigheden plaget, og ofte mindet mig om min fejl og utilstrækkelighed. En plagende samvittighed knuser glæden. Det kender alle.

Jeg har læst mange bøger, der forkynder budskabet om tilgivelsen i Jesus. Men på en speciel klar, direkte og frisættende måde viser Rosenius, hvordan min dømmende samvittighed må pakke sammen i mødet med evangeliet. Det er et budskab, der giver liv og glæde – i overflod! 

Det var bare en del af det, som jeg mødte i svenskeren C.O. Rosenius’ (1816-1868) bog Vejledning til fred. Bogen, der er en samling af udvalgte artikler af Rosenius, er blevet genudgivet i forbindelse med 200-års dagen for hans fødsel næste år.

Rosenius kæmpede bravt troens kamp med alle de udfordringer og anfægtelser, der medfølger. Netop derfor tror jeg, alle vil opleve, at de bliver mødt i hans skrifter. Uanset hvilken indvending, der fylder i mødet med evangeliet.

I min generation fornemmer jeg en længsel efter det radikale. De, der taler lige ud af posen, får mere opmærksomhed. I Vejledning til fred får man evangeliet serveret tydeligt og knivskarpt. Det nye liv og dets kilde formuleres radikalt, og de mange afveje identificeres og kritiseres.

Bogen har min klare anbefaling – specielt til unge kristne. Som Jens Ole Christensen skriver i forordet om sit møde med bogen: ”I de forårsmåneder, hvor jeg læste Vejledning til fred, flyttede min tro sig: fra at stole på min kristendom til at stole på min Kristus.”

I den nye udgave er bogen sprogligt blevet opdateret, sådan at formuleringerne passer til sproget i det 21. århundrede. 

Det sproglige ”ansigtsløft” gør bogen letforståeligt for alle, hvilket virkeligt er godt! En gang imellem kommer det dog til at virke lidt ”poppet” – men det er i det store billede ubetydeligt.

Trykt i Tro & Mission 12/2015.

Tilføj kommentar

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Benjamin Kirketerp
Det er ikke sikkert, Benjamin Kirketerp kan blive ved med at spille elbas hele livet. På grund af kronisk sygdom er han hver anden uge nødt…