Komfrit skal være børnenes eget blad

Billede fra Bobletræf på Bornholm august 2017
Komfrit er LMBU's børneblad for 6-10-årige børn og juniorer. Foto: LM Between.

Børnebladet Komfrit får et nyt løft, så det er mere målrettet arbejdet i Luthersk Missions børne- og juniorklubber

22/09/2017 / Karin Borup Ravnborg kbr@dlm.dk

Fra nytår er der god hjælp at hente for klublederne i Luthersk Missions omkring 90 børne- og juniorklubber rundt i landet.

Da vil LMBU's børneblad Komfrit nemlig indeholde en bibelhistorie, en opgave og noget sjovt og kreativt i hvert nummer, som man kan lave sammen i klubben.

Et af forårets temaer handler om historien om sædemanden, et interview med en landmand og idéer til noget, børnene selv kan plante og så.

Og det skal være med til at give børnene et tættere forhold til bladet, så de føler, det er deres eget, fortæller Between-konsulent Maria Legarth, som er redaktør af Komfrit.

Større sammenhæng mellem børneblad og klubarbejde

"Det betyder rigtig meget for børnene, at det, de kan læse i bladet, har en sammenhæng med det, de hører i klubben," siger hun. 

Der er helt sikkert nogle klubledere, der allerede nu bruger noget af det, der står i bladet, understreger Maria Legarth.

Men med det nye koncept fra nytår kan klubledere få tilsendt bladet elektronisk et par uger før det udkommer, så de kan nå at forberede sig på det.

En håndsrækning til de klubber, der ikke får bladet

Der er dog en del klubber - omkring 50 - der endnu ikke får Komfrit tilsendt, og dem vil man også gerne prøve at nå med det nye koncept, fortæller Maria Legarth.

"Vi ved ikke, hvorfor de ikke holder bladet. Men med det nye koncept vil vi gerne give dem en håndsrækning, så de ser værdien af at snakke med børnene om det, der står i bladet."

Desuden er der ofte små historier fra klubber rundt i landet, som er med til at give børnene et større ejerskab til bladet, når der er noget fra "deres egen" klub, fortæller hun.

---

Komfrit er LMBU's børneblad for 6-10 årige. Bladet udkommer otte gange om året. Pris for et abonnement er 170 kr. årligt.
Bestilles her.

På dlm.dk kan du finde arkiv over tidligere numre.

> Læs mere om LMBU - LM's arbejde blandt børn og unge.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.