Kristent perspektiv på klimaproblematik
Temaartiklerne i dette nummer af Budskabet har et kristent perspektiv på nogle af de spørgsmål, som klimaproblematikken kan rejse
Klimaproblemer fylder meget på den offentlige dagsorden. Flertallet af de folk, der har forstand på den slags, mener, at vi står over for meget alvorlige problemer, og at en del af dem er skabt af mennesker.
Det er en udfordring, der er svær at komme uden om. Samtidig er det vigtigt at bevare proportionerne.
Klima, kirke og kristen
Det forsøger det nyeste nummer af magasinet Budskabet at hjælpe med. Her viser en række temaartikler nemlig et kristent perspektiv på nogle af de spørgsmål, som klimaproblematikken kan rejse:
- Hvad indebærer det, at Gud har sat os som forvaltere i verden?
- Hvordan kan vi tage klimaet alvorligt uden at frygte fremtiden?
- Kan man købe sig til en god klimasamvittighed?
- Hvordan skal vi prioritere i kampen for menneskers evige frelse og kampen for en bedre verden?
- Hvad er kirkens ansvar? Og hvad er den enkelte kristne samfundsborgers ansvar?
Det er Michael Agerbo Mørch, Ellen Højlund og Nicolaj Wibe, Hanna Pedersen, Kristoffer Enevoldsen og Carsten Elmelund Petersen, der kommer med nogle svar og begrundelser.
Temaartiklerne kan i øvrigt også læses af enhver på Budskabets nye, opdaterede og udvidede hjemmeside www.budskabet.dk (som er en selvstændig side under tilliv.dk).
----------
I den trykte udgave kan man i samme nummer også læse om mange andre ting - blandt andet udholdende bøn, Guds frelsesmønster, frivillige i menigheden og det tavse og tilfredse flertal.
Hele Budskabet 3/2023 kan læses online her af abonnenter. Har du ikke abonnement, kan du bestille det på budskabet.dk.