Kvinder i Etiopien bliver uddannet til mission

Foto: Etiopiske kvinder
De første studenter på den nye studieretning for kvinder er alle fra Sydetiopien. Her er kristne kvinder fra ari-stammen i det sydlige Etiopien til gudstjeneste (foto: Birgitte Elmkvist Madsen).

På en ny studieretning på missionsskolen Tabor i Hawassa får etiopiske kvinder undervisning i åndelig vækst, teologi og diakoni. Målet er at udruste dem til tjeneste i kirken

20/05/2022 / Kaja Lauterbach kl@dlm.dk

I efteråret 2021 begyndte en ny studieretning ved Tabor Evangelical College (TEC) i Etiopien. Nemlig PHOEBE, der er rettet mod at uddanne kvinder til tjeneste i kirke og mission.

Det fortæller Gunilla Riska, der er udsendt af Finnish Lutheran Overseas Mission (FLOM) til at undervise på Tabor.

”De første studerende er ti kvinder fra Sydetiopien. De har meget forskellig baggrund, men har alle et kald til at tjene kirken,” siger hun.

Studiet rammer ned i et stort behov

Studiets formål er at udruste kvinderne til tjeneste i kirken gennem undervisning i blandt andet engelsk, åndelig vækst, teologi, diakoni og arbejde blandt børn, fortæller Gunilla Riska.

Hun fortæller, at får de også får undervisning i kommunikation, organisering og ledelse. Det hele gør, at de lærer Gud, hans væsen, vilje og ord bedre at kende.

”Studiet rammer ned i et stort behov, for uddannelse af kvinder bliver ikke prioriteret i Etiopien,” siger hun.

”Derfor oplever de ti studerende det også som ’guddommelig timing’, at de har fået muligheden nu.”

Uddannelse medfører et ansvar

Den finske missionær kan mærke, hvor motiverede og taknemmelige de ti kvinder er for at have fået muligheden for uddannelse.

”Men de understreger også alle, at den mulighed, som uddannelse giver dem, medfører et ansvar,” siger hun og tilføjer, at det var gribende at mærke, hvor tydelig missionstanken er hos dem.

”Flere giver udryk for, at de har behov for at lære mere både om Bibelen og om, hvordan de kan kommunikere evangeliet på en god måde. De ønsker nemlig at forkynde evangeliet, så det kan udruste andre til at bringe det videre.”
----------
Tabor Evangelical College (TEC) ligger i Hawassa i den sydlige del af Etiopien og rummer et gymnasium og en bibel- og missionsskole. 
Indtil 2006 havde LM i en årrække en lærer udsendt til skolen. Siden har man sammen med Dansk Bibel-Institut i flere år udsendt korttids-undervisere hertil.
 

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.